Близо 200 уникални ретро превозни средства бяха представени в Благоевград на XX изложение на стари автомобили. За първи път тази година събитието се проведе на площад „Георги Измирлиев“. Жителите и гостите на града ще имат възможност да видят автомобили и мотоциклети от различни десетилетия на колекционери от цяла България, от Сърбия и от Хърватия.

В 9.30 часа на 13 май (събота) екипажите започнаха да позиционират автомобилите си в центъра на Благоевград, а след официалното откриване в 11.30 часа направиха демонстративна обиколка на града и се отправиха към следващите дестинации на ретро парада – Симитли и Банско.

Организатор на събитието е автомобилен ретро клуб „Пирин“ с подкрепата на Община Благоевград.

Медийни партньори
www.Blagoevgrad.eu
www.kustendil.net

Ретро парадът на автомобили в Благоевград е невероятно събитие, което връща времето назад и пренася всички присъстващи в епохата на носталгията и елегантността на миналото. Това е денят, когато улици и площади се превръщат в пъстри алеи, изпълнени с класически автомобили от различни години и марки.

Парчета от историята се оживяват, когато запланираната колона от ретро автомобили се движи с гордост по улиците на града. Шофьорите със задоволство управляват своите красавци, излагайки гордо смайващите им коли от ерата на класиката.

Разнообразието е впечатляващо – от възрождените VW Beetle и Ford Mustang, до луксозния Cadillac Eldorado и изискания Rolls-Royce Silver Shadow. Очите на зрителите се срещат с красиви линии, хромирани елементи и иконични дизайнерски решения, които остават вечни символи на елегантност и стил.

Атмосферата е изпълнена с вълнение и възторг, като хората се групират около всяко едно превозно средство, за да се насладят на красотата му и да замислят застрашителни разкази за миналото му. Носталгичната музика на 60-те и 70-те години звучи в задния план, поглъщайки всички със своите мелодии и ритъм.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  За ЖИВОТА без условности, за солта, сълзите и ВЯРАТА…

Настроението е енергично и приятелско, като всяко превозно средство предизвиква възхищение и разговори между любителите на автомобилите. Зрителите могат да разгледат внимателно вътрешността на автомобилите, да се снимат до тях и да задават въпроси на страстните собственици, които с гордост споделят истории и подробности за всяко едно превозно средство.

Видео: