Букурещ – град, изпълнен с младежи, енергия, позитивизъм, надежда …

Букурещ следващият туристически хъб? Причини да посетите този град

Букурещ, столицата на Румъния, е град с богата история и култура, който предлага на посетителите си разнообразие от забележителности и дейности. В последните години градът се превърна в популярна туристическа дестинация, като се очаква да продължи да расте в популярност през следващите години.

Ето някои от причините, поради които Букурещ е следващият туристически хъб:

История и култура

Букурещ е град с богата история, датираща от древни времена. Градът е бил столица на различни държави през вековете, включително Османската империя и Румъния. В Букурещ се намират множество исторически забележителности, включително двореца Чърчил, парламента, Атенеума и други. Градът също така е известен със своята културна сцена, като предлага на посетителите си разнообразие от музеи, галерии и театри.
Природни красоти: Букурещ е заобиколен от красива природа. В близост до града се намират множество планини, езера и реки. Градът също така има няколко паркове и градини, които предлагат възможности за отдих и разходка сред природата.


Разнообразие

Букурещ е космополитен град, който предлага на посетителите си разнообразие от култури и кухни. В града се намират множество ресторанти, предлагащи традиционна румънска кухня, както и кухни от цял свят. Градът също така е известен със своята нощна сцена, като предлага на посетителите си разнообразие от клубове и барове.
Ето някои конкретни предложения за дейности, които можете да правите в Букурещ:

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Япония – извън тълпите,  туристите и високите небостъргачи

Разгледайте историческите забележителности: Посетете кралския дворец, парламента, Атенеума и други забележителности, които разказват историята на града.
Насладете се на културата: Посетете някой от музеите, галериите или театрите в града.
Разходете се сред природата: Посетете някой от парковете или градините в града или се отправете на еднодневна екскурзия до планината или езерото.
Опитайте традиционната румънска кухня: Посетете някой от традиционните румънски ресторанти и опитайте ястия като мамалига, sarmale и mici.
Насладете се на нощния живот: Посетете някой от клубовете или баровете в града и се забавлявайте до зори.
Букурещ е град, който предлага на посетителите си всичко, от история и култура до природа и нощен живот. Ако търсите нова и вълнуваща дестинация за пътуване, Букурещ е идеалният избор.

Букурещ – Старият град

Старият град на Букурещ е сърцето на румънската столица. Той е обширен исторически район, който е пълен с оживени улици, красива архитектура и богата история.

Старият град е заобиколен от крепостни стени, които са били построени през 16 век. Днес тези стени са частично запазени и предлагат прекрасни гледки към града.

Вътре в крепостните стени се намират множество забележителности, включително:

Старият княжески дворец: Това е бил резиденцията на владетелите на Влашко през Средновековието. Днес дворецът е в руини, но все още е впечатляваща гледка.

Манастирът Ставрополеос: Това е друг красив манастир, построен през 18 век. Манастирът е дом на ценна колекция от икони и други произведения на изкуството.

Ханът на Луи Манук: Това е бивш хан, построен през 18 век. Днес ханът е превърнат в луксозен хотел-ресторант

Румънският Атенеум

Това е една от най-престижните концертни зали в Букурещ и една от най-красивите, като визия и архитектура в света. Със своите дорийски колони и 40 – метров купол, сградата напомня на древен храм. Стените във вътрешната част са изрисувани със сцени от румънската история. Любопитно е да кажем, че можете да влезнете вътре, ако посетите концерт.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Любопитни факти за виното

Ако обичате да четете, то спешно трябва да посетите и Cărtureşti Carusel – Една от най-впечатляващите библиотеки в света!