Търсите ли студио за видео продукция и планирате ли да поръчате видео реклама? Разбрали ли сте каква е силата на видеото в онлайн бизнеса?

Нека Ви разкажем повече за видеореклаата, както и да Ви препоръчаме фирма, която може да Ви подготви изключителни видеа!

Започваме…

В световен мащаб пазарът при видеорекламата е разделен на две категории. Първата е снимане на живо с камери и друга техника, а втората е всичко, което по някакъв начин е създадено с помощта на компютърен софтуер, т.е. 2D и 3D графика, моушън дизайн, анимация, визуализация и други подобни.

Ако Ви трябват анимирани видеоклипове, то тогава трябва да се обърнете към студио, което предлага подобни услуги. Ето защо, по време на проучването на пазара, трябва да имате ясна представа, какво желаете, концепция. Дори да нямате такава, достатъчно е да потърсите компетентно мнение от експерти – те ще Ви дадат насоки.

Ето и някои важни неща, на които трябва да обърнете внимание, когато насочвате видео реклама към дадена аудитория:

Пазарна възраст
Моушън дизайнът в България е все още млад, той е на 15-20 години. Поради това има много проблеми по отношение на обслужването, поддръжката и взаимодействието между клиента и изпълнителя: клиентите не си представят цената за създаване на анимирано видео, не разбират как да поставят задача и да оценят качеството на видеото , как да дадете обратна връзка на студио за моушън дизайн, докато работите по проекта, а изпълнителите от своя страна често се възползват от това незнание и неразбиране, като завишават оценките, дават качество по-ниско от първоначално декларираното, комуникират безотговорно с Клиента и други подобни .

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Св. Харалампий - "Огнен" кръст от мед

Съществуват три категории студия за видео продукция, както следва:

  • Индивидуални фрийлансъри или малки групи от 3-4 човека в екип, работещи за себе си: аниматори, моушън дизайнери, моделисти, илюстратори и др.
  • Видеопродукциите включват средно между 7 и 12 души персонал и често са специализирани в конкретна област като анимация на герои или дизайн на излъчване.
  • Агенции за видео продукция, които освен с производство на анимация се занимават и с маркетинг и креативна работа за клиенти. Препоръчваме Ви Media Trading, ако тръсите видео заснемане, анимации, монтаж, обработка и други.

Как да изберете добра агенция за видеозаснемане и реклама?


Първото и основно е правило, да прегледате портфолиото на дадената компания. Професионализмът на вече свършената работа ясно ще Ви покаже, дали сте на правилен път, или не. Ясно е, че ако видеото е направено с високо качество, тогава най-вероятно ще възстановим инвестицията в него. Портфолиото на едно видео студио е неговото лице. Колкото по-качествена е работата на една компания, толкова по-добре.

Отзивите от настоящи и минали клиенти е също важен критерий. Ако фирмата е с добра репутация, то тогава можете да се доверите на нея.

Опитът в заснемане на Вашата дейност. Тук е от значение и въпросът дали фирмата е имала опит във вашата сфера на дейност или близка до нея. Ако една компания има повече от триста проекта в своето портфолио, предишен опит конкретно във вашата тема едва ли е от съществено значение, тъй като професионалистите ще се справят с всяка задача.

Заключителни думи

Силата на видеото днес, през 2023 година е огромна! Да не казваме, че играе ключова роля при промотирането на продукт, услуга, дейност на фирмата. Не се колебайте, а действайте! Колкото повече се бавите, толкова по-лошо.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Бали – един тропически рай