Днес Струмица е модерен град с население от около 55 000 души. Той е важен транспортен възел, който свързва Северна Македония с България и Гърция. Градът разполага с множество хотели, ресторанти, магазини и други обекти, които правят града привлекателно място за туризъм.

Струмица е също така известна с множеството си културни и исторически забележителности. Един от най-известните му паметници е Църквата „Свети Георги“, която е построена през 11 век и е един от най-старите съществуващи паметници на християнското изкуство в Македония. Градът разполага също така с множество музеи, галерии и културни центрове, където може да се научите повече за историята и културата на региона.

Освен това, Струмица е известна и с богатата си природа. Градът е разположен в близост до планината Белише, която предлага множество възможности за туризъм и спорт. В района около града се намират и множество язовири и реки, където може да се рибари и да се плава.

Както в повечето градове в Северна Македония, в Струмица съществува много национално и културно многообразие. Тук живеят хора от различни етнически групи, като македонци, българи, турци и роми. Това прави града много интересен за посещение и предоставя възможност за запознаване с различни култури и традиции.

В заключение, Струмица е красив и живописен град, който предлага много възможности за туризъм и развлечения. Богатата история и култура на града, както и природните му красоти, го правят привлекателно място за посещение.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Мостар в Босна и Херцеговина – история и красота на едно място