Дигитален маркетинг
Дигитален маркетинг

Как да бъдете разпознаваеми в Интернет? Как да имате повече потребители, хора, които да пазаруват повече от Вашият онлайн магазин? От кдъе да започнем с дигитален маркетинг?

Това са все въпроси, на които ще откриете отговорите в настоящата статия, свързана именно с дигитален маркетинг. Приятно четене…

През 21 век потребителите очакват всяка компания да има онлайн присъствие. И по време на пандемията огромен брой компании се преместиха онлайн, което още повече повлия на потребителското поведение на хората по света, а офлайн покупките избледняват на заден план. В хода на това много компании се сблъскват с трудности, тъй като онлайн конкуренцията се е увеличила значително във всяка област. Затова ще говорим за дигитален или дигитален маркетинг, благодарение на който вашата компания може да остане конкурентоспособна.


Първо трябва да разберете тази концепция, дигитален маркетинг.
Дигиталният маркетинг е вид маркетинг, който популяризира услуга, продукт или марка с помощта на цифрови инструменти. Сега нека изброим основните инструменти на дигиталния маркетинг.


Ползи от дигиталния маркетинг


Ниска цена – Разходите за дигитален маркетинг са много по-малко от традиционния маркетинг. Ако професионалистите се занимават с настройка на рекламни кампании, приходите на компанията могат многократно да надхвърлят бюджета, отделен за реклама.
Глобален обхват – Чрез дигитален маркетинг една компания може да достигне до клиенти от цял ​​свят.
Съдържание удря тенденции – Съдържанието, създадено от търговците на компанията, може да се превърне в тенденция в интернет, което води до нарастване на приходите на компанията без допълнителни инвестиции.
Измерими резултати – За разлика от традиционния маркетинг, резултатите от дигиталния маркетинг са лесни за проследяване благодарение на системите за анализ.
Бъдете в крак с конкуренцията – В днешния свят клиентите очакват всяка марка, продукт или бизнес да бъдат онлайн. Тези компании, които не са регистрирани онлайн, автоматично губят пред своите конкуренти.
Персонализиране – Персонализираните реклами са особено подходящи за малкия бизнес, благодарение на което те могат автоматично да променят рекламните оферти, като се приспособяват към интересите на потребителите. Поради това шансът за привличане на нов клиент се увеличава.
Както разбрахме, дигиталният маркетинг е прекрасен инструмент за разрастване на вашия бизнес. Ако обаче все още имате съмнения, ви предлагаме да се запознаете с най-интересните статистики за дигитален маркетинг за 2022 г.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Средиземноморски ресторант за корпоративни партита

Контекстна и таргетирана реклама


Контекстна реклама – реклами в търсачките, банери в сайтове.

Таргетирана реклама – реклами в социалните мрежи.

Може да повиши познаваемостта на марката с 80%.
Потребителите са 155% по-склонни да търсят продукт в интернет, след като видят реклама за него.
Средно всеки долар, изразходван за тези видове реклама, носи два пъти повече.
Маркетинг на съдържанието
Маркетинговата стратегия включва създаване на съдържание с цел привличане на целевата аудитория и изграждане на дългосрочни отношения с нея.

72% от търговците казват, че ангажираността на потенциалните клиенти се е увеличила.
72% от търговците казват, че има увеличение на потенциалните клиенти.
60% от компаниите нямат маркетингова стратегия за съдържание.
Заключение
Дигиталният маркетинг е прекрасен инструмент за развитие на вашия бизнес, без който е почти невъзможно да оцелеете на съвременния пазар. Често се случва именно дигиталния маркетинг да спасява компаниите от фалит. Този инструмент обаче става наистина ефективен само в умели ръце.

Маркетинг в социалните медии


Използване на социални мрежи за популяризиране на продукти, марка. Добър инструмент за създаване и поддържане на взаимоотношения с клиент, с цел превръщане на абонатите в клиенти на компанията.

3,5 милиарда души използват социални медии.
75% от търговците казват, че благодарение на промоцията в социалните мрежи са успели да увеличат броя на посещенията на сайта.
Използвайки социалните медии, 78% процента от търговците постигат по-добри резултати от своите колеги.
55% от купувачите проверяват социалните медии на компанията, преди да направят покупка.
80% от търговците смятат, че хумористичното съдържание в социалните медии е най-ефективно.
Компаниите, водещи акаунти в социални медии, получават 55% повече трафик към сайта.
Средно хората прекарват 2 часа и 25 минути в социалните медии.
Оптимизация за търсачки (SEO)
Популяризиране на вашия сайт по-високо в резултатите от търсенето. Основната цел на SEO е да увеличи броя на посещенията на сайта чрез търсачки, най-вече чрез Google.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Бали – един тропически рай

67% от всички кликове са на първите 5 заявки в търсачката.
Само 25% от потребителите посещават втората страница в търсачката.
90% от уебсайтовете не получават органичен трафик от търсачките.
49% от компаниите твърдят, че SEO генерира най-голяма възвръщаемост на инвестициите в сравнение с други промоционални инструменти.
50% от всички заявки съдържат 4 или повече думи.

Желаете ли да научите повече за дигитален маркетинг? Прочетете тези статии, тъй като и те са много полезни:

Полезно за дигитален маркетинг

Новини, свързани с дигитален маркетинг

Дигитален маркетинг – тенденции