C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0303.GPR

🏞 Бачиново

Парк Бачиново, релаксиращ ден в Благоевград – едно от любимите места на благоевградчани и гостите на града.

Парк Бачиново е чудесен начин да прекарате един релаксиращ ден сред природата, без да се прекалявате. Това е един малък, скрит скъпоценен камък недалеч от Благоевград, но наистина много красив. С наближаването на лятото в Европа времето става все по-топло и по-приятно, естествено, ще искате да прекарвате повече време навън, дори когато посещавате други страни. Днес искам да ви запознаем с едно съкровище, скрито в Южна България – парк Бачиново в Благоевград. Ако искате да прекарате един следобед на открито в този български град, това е мястото за вас. Как да отида там? Благоевград е град в Южна България, на около 100 км от столицата София. Паркът се намира само на два километра от Благоевград. Можете да стигнете и с кола, но моят съвет е да следвате утъпканата пътека, която води до там. Така ще се насладите на красива природа, част от Национален парк Рила. Пътеката започва от река Бистрица. Има няколко места, където можете да паркирате колата си до аквапарка в Благоевград. Пешеходната пътека от аквапарка до парк Бачиново се нарича „Алея на здравето“, защото е идеална за спорт и поддържане на здравето.

Въжен парк „Коколандия“ привлича деца от цяла България, позволявайки да изразходват енергията си по един прекрасен начин, а именно чрез игра на открито.

Парк Бачиново – природната гордост на Благоевград (в миналото наричан Горна Джумая).

Намира се  в полите на Рила планина и предлага поразителни природни пейзажи през всички годишни сезони. Алеята, която води до езерото в центъра на парка е обградена от многообразна по вид флора и минава точно покрай р. Бистрица. Подходяща е, както за семейни разходки, така и за спортуване. Любопитно е да кажем, че дължината на мястото за разходки и джогинг е 3,5 километра, има обособена вело алея, оборудвани детски площадки и приятни заведения до реката, където човек може да похапне, наслаждавайки се на чистия въздух. Аквапаркът на гр. Благоевград е разположен до екопътеката, а входът му се намира от страна на улицата. В горичката близо до езерото на парка е построена въжена градина над реката със четири степени на трудност. Предназначена е, както за възрастни, така и за деца (минимум 5 годишна възраст). Ползването на въжената градина е напълно безплатно и се осъществява единствено с помощта на инструктор. В центъра на парка се намира изкуствено езеро, обитавано от красиви лебеди и патици. Може да се обиколи пеша или да се наеме водно колело.

На самия парк има няколко добри заведения, в това число и механа. Механа Воденицата, която се намира непосредствено до парка. Ресторантът притежава големи заградени съоръжения, където може свободно да се наблюдават най-различни по вид животни като: елени, пауни, понита, патици, зайци, гълъби и др.

Преди да разгледате снимките, сме Ви изготвили специално видео от Парк Бачиново, предлагаме първо да го изгледате,  а след това да преминете към снимките:

Ето го и него: 

 

C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0275.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0303.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0265.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0273.GPR
C:\DCIM\100GOPRO\GOPR0281.GPR