пране на килими

По отношение на машинното пране на килими, за мнозина това е страхотен начин да възобновят своята собственост, без значение дали е профилактично или наложително. Това, което прави това пране толкова добро, е пълната автоматизация на процеса, която все пак позволява индивидуални подходи спрямо състава на самия килим.

Ето какво трябва да знаете за самия процес

Това, което трябва да знаете за процеса на пране на килими, е че е нововъведение в индустрията, и особено в България, предлаган само то няколко фирми като PraneKilimi.bg. Този начин на пране позволява за много по-нежен и все пак интензивен начин на третиране на цели килими, което е значително по-ефикасно от ръчното пране, което повечето услуги предлагат.

За това и толкова нашумява в последните години, от една страна защото е ново, от друга понеже все пак предоставя качествено изпиране без риск от протриване, пренагряване или друг вид проблеми, какви могат да се случат при ръчното пране. Самия процес е доста семпъл, но ако се случи да го видите на живо е реално доста впечатляващ спектакъл.

Какво представлява самият процес

Самият процес на пране на килими изисква различно технологично време, в зависимост състоянието на килима, замърсяванията, състава на текстила и неговата големина. Като цяло машинното пране на килими позволява за прането на голяма разновидност от размери, а това, което го прави толкова добър начин за почистване е специализираните препарати и подвижните четки.

Въртящи се над 1200 оборота в минута, четките минават нежно, за да раздвижат и повдигнат фибрите на килима, така дори най-сплъстените участъци получават нужното внимание. Това подпомага почистването и премахването на подбитата мръсотия, като дори най-упоритите петна и частици прах биват премахнати.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Яйлата - Камен бряг

За да се достигне до основата на килима, където се крият повечето неприятни миризми или утаени слоеве мръсотия, се минава със струя вода, която напълно намокря килима. След това, поредица от хоризонтални четки, минават повърхността, за да разделят фибрите на индивидуални снопове, така че да се почистят те от всички страни.

Така килима се разрошва и отпуска своите нежелани гости, като косми от домашно любимци, мазни петна, следи от сладко, шоколад, кал и дори карамел. Топлината на разтвора зависи от състава на килима, при наличие на чувствителни, естествени материали, се ползва различен вид разтвор, който няма нужда от топлина за да работи ефикасно.

Килима се минава няколко пъти, след което вакуум премахва мръсотията и нечистотиите от килима. Центрофуга и топла стая са това, което правят сушенето на дори силно наситени и разноцветни килими толкова бърза и лесна дейност.

Разбира се, този начин на освобождаване от влага е възможен само за килими направени от смесени фибри, както и синтетични такива, тъй като естествените материали не харесват прекомерната топлина. За това топлинната стая на професионални услуги като PraneKilimi.bg позволяват нежното премахване на влага от чувствителни тъкани без риск.

Ако цените вашите Персийски придобивки или имате килим, който цените много, доверете се на експертите днес.