Изборът на типа бански костюм никак не е лесен за дамите, които обичат да плуват и държат на външния си вид. И все по-трудно става избирането, като се започне от най-ранна възраст, тъй като банският трябва да отговаря на фигурата при всеки етап от развитието на жената. Има жени, които са придобили определени форми на тялото и имат физически характеристики, които ги правят красиви, но те самите не намират, че са секси. Това допълнително затруднява избора на бански, а в немалко случаи жените не вземат удачно решение, тъй като се ръководят от модата и други, подвеждащи понякога, фактори като: мнение на приятелка, харесване на определени цветове, недооценяване на тялото си и т. н.

     Банските днес се предлагат в различни форми, модели, цветове и стилове. Цветовата комбинация също варира в зависимост от времето на годината. Когато говорим за различни опции, за жената е много трудно да избере най-добрия тип бански костюм, който да отговаря на нейните нужди, вкус и индивидуалност. Ето някои съвети, които се предоставят от експертни модни консултанти при избора на модел бански костюми.

     Цветова комбинация: Един от най-важните аспекти при избора на бански костюм е цветовата комбинация. Изборът на бански с хармонична цветова комбинация ще ви помогне да изглеждате по-секси, по-ярки и привличащи вниманието. Например, ако изберете бански с червено отдолу и синьо отгоре, това ще ви накара да изглеждате красиви и разкошни. За жената обаче е много трудно да намери такава комбинация, особено ако е млада. Когато остареете, може да намерите такава комбинация в много други бански костюми. Винаги е по-добре да изберете бански със сходна цветова комбинация.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Специфики при наемането на конферетна зала

     Форма: Друг важен аспект е формата или силуетът. Това също може да ви помогне лесно да изберете бански. Ако сте дребни и слаби, за вас са банските  ниско деколте и по-изрязано дъно. Това помага да визуално подобрите формата на тялото си. От друга страна, ако имате по-голям бюст и ханш, изборът на бански с талия империя ще ви помогне да изглеждате по-секси.

     Размер: Изборът на подходящ размер също е труден, сред такова голямо разнообразие от бански костюми на пазара. Различните стилове и форми на бански костюми варират според пропорциите на тялото на жените. Като цяло се вижда, че по-едрите жени изглеждат добре в бикини и мрежести тениски, докато по-дребничките изглеждат добре в слипове и потници. Когато говорим за правилното прилягане, става въпрос не само за кройката на банския, но и за размера на банския като цяло. Някои жени имат по-голям бюст, докато други имат по-големи бедра и това трябва да се съобразява при вземане на решение за покупка.

      Цвят: Изборът на бански костюм зависи от цвета на кожата ви, както и от предпочитания стил и цвят на бански костюм. Например, ако искате да носите цял бански с ярък принт, трябва да изберете модел с флуоресцентни цветове. Ако обаче предпочитате нещо консервативно, добро решение е белият цвят. Следователно, не само цветът, но и дизайнът и моделите правят банския привлекателен за носене.

     Плат: Материята на банския също е важен аспект, когато избирате модел за себе си. Различните видове бански костюми са изработени от различни материали, включително ликра, спандекс, памук, шифон и много други. Преди да изберете бански, трябва да знаете вида тъкан, който ви подхожда най-добре.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как да изберем подходящия сватбен фотограф за изнесен ритуал

      Цена: Цената на банския костюм също е важно нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате такъв. На пазара се предлагат много бански костюми с различен ценови диапазон. Ето защо, преди да купите бански, трябва да знаете максималната сума, която можете да си позволите да похарчите.