Среброто е химичен елемент с бял цвят. Подобно на златото, чистото сребро е твърде меко, за да се използва в бижутерията. То се комбинира с други метали като мед, за да бъде по-стабилно. Сребърните бижута – пръстени, гривни, колиета – трябва да съдържат най-малко 92,5% чисто сребро, поради което имат печати .925. Бижутерското сребро може да варира от ярко бяло до сивкаво бяло и може да има матово или лъскаво покритие. Как да се грижим за бижута от сребро:

1. Използвайте топла, сапунена вода.

2. Опитайте да използвате мека четка за да премахнете излишната мръсотия.

3. Внимателно подсушете с мека кърпа от микрофибър, преди да приберетете бижуто си.

Среброто перфектно се съчетава с всеки цвят и вид скъпоценен камък което го прави класическиакцент  за всеки гардероб и може успешно да се комбинира с всяка една колекция. Едно сребърно бижу може да се комбинира с други сребърни, а и не само бижута, които в комбинация с цялостния стайлинг могат да ви помогнат да постигнете страхотен външен вид и да демонстрирате уникалния си стил.

Фино, но изтънчено, среброто е задължително за ежедневието или за специални случаи. То придава класа и елегантснот и допълва всеки тоалет. Сребърните бижута са ценени от векове и

някога са били считани за по-ценни от златото. Древните са наричали среброто лунен метал – хладно и блестящо, като отражението на луната върху водата. Днес това е най-достъпният от благородните метали. Въпреки това си остава класическо бижу, което може да бъде носено във всяка една възраст. Докато златото изглежда по-изискващо и е подходящо предимно за по- зрели жени. Среброто си остава подходящо за абсолютно всеки.