С навлизането на технологичната ера се появяват и нови възможности пред бизнеса. Изобретяват се нови уреди, консумативи и техника, които действат в услуга на бизнеса. Тяхната роля е да улеснят функциите на служителите, да повишат производството и да оптимизират качеството на оперативните процеси.

Бизнес оборудването се персонализира според пазарната сфера, вида на бизнеса и целите на компанията. В обхвата на оборудването могат да влизат хардуерни и софтуерни решения, компютри и мрежови аксесоари, мобилни терминали, баркод четци или различни консумативи.

Консумативите за бизнеса имат различни свойства според естеството на бизнеса. Тяхното приложение обаче е важно, за да се ускори и улесни работния процес в различните сектори.

Самозалепващите се етикети са вид консумативи, които имат ролята да маркират, означават и организират стокова наличност.

Функции на самозалепващите се етикети

Този вид самозалепващи се етикети на ролка са важни консумативи за улесняване на бизнеса. Основното им предимство е, че те притежават постоянно прикрепено лепило. Консумативите се маркират върху желаните повърхности, след което се прикрепят самостоятелно. В контраст с останалите видове етикети, самозалепващите се такива дават много по-голяма практичност и улеснение в процеса на работа.

Тяхната основна роля е да означават стокова наличност. Те се използват за маркиране на продукти с цел да се улесни процеса по идентифициране на различни категории продукти. Консумативите се използват предимно в търговския сектор за лесното означаване на продукти. Самозалепващите се етикети още допринасят за улесняване на организационните процеси в складовете и логистичния сектор.

Видове самозалепващи се етикети

Термични етикети

Термичните етикети са вид самозалепващи се етикети, които са съвместими с принтери, притежаващи опцията за директен термотрансферен печат. Те не изискват използването на лента и са съставени от екотермален материал. Други характеристики на етикетите е, че притежават бял цвят и имат постоянно прикрепено лепило.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  София, кадри от птичи поглед, направени от квартал Лозeнец

Характерно за термичните етикети е, че не изискват използване на черна лента по време на печат. Консумативите са изключително чувствителни към прекомерно затопляне. Те притежават висока водоустойчивост и могат да се използват с настолни принтери. Термичните самозалепващи се етикети разполагат със специализирани перфорации на облицовката за ограничаване на етикетите.

Материалът на този вид етикети е екотермална хартия. Те имат постоянно прикрепено лепило и се предлагат в различни размери. Термичните самозалепващи се етикети се предлагат единствено в бял цвят. Подходящи са за прикрепяне към всякакъв вид продукти, като предоставят високи нива на устойчивост и издръжливост.

Полугланц етикети

Друг вид самозалепващи се етикети са полугланц етикетите. Те са съставени от лъскава или велум хартия. За да се използва, тя трябва работи с помощта на лента. Материалът на лентата може да бъде от резин, восък или восък-резин. Полугланц етикетите могат да работят и с термотрансферни ленти.

Характерното за полугланц етикетите е, че не са чувствителни на топлина и имат висока издръжливост на печата при триене. Те не са предразположени на одрасквания и не се повреждат при продължително излагане на слънце.

Полугланц самозалепващите се етикети са съвместими с принтери, притежаващи опцията за термотрансфер. За да се отпечатат, те използват специализирани термотрансферна лента. Материалът им е полугланц, а цветът им е бял. Те също разполагат с постоянно прикрепено лепило.

Пластмасови етикети

Този вид самозалепващи се етикети се отпечатват с помощта на термотрансфер. Те използват специална черна лента за отпечатване. Пластмасовите етикети се отличават със своя материал – те са съставени от полиетилен и полипропилен. Тези самозалепващи се етикети се смятат за най-висококачествените етикети, които издържат и на най-предизвикателните условия.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Ползи от наемането на офис в бизнес парк: предимства за малкия бизнес

Характерното за пластмасовите етикети е, че притежават висока устойчивост. Те са издръжливи на предизвикателни атмосферни условия като студ, вятър, прекомерна слънчева светлина, висока влажност и други. Това ги прави подходящи за употреба, както в открити, така и в закрити помещения.

Материалът на пластмасовите етикети е пластмаса. Те имат характерен бял цвят и постоянно закрепено лепило. Пластмасовите етикети могат да се използват за етикетиране на бижута, тъй като са изключително издръжливи срещу скъсване или влага. Етикетите могат да бъдат отпечатани с термотрансферни ленти восък с резин или от резин.

Цветни самозалепващи се етикети

Още една разновидност на самозалепващите се етикети са цветните етикети. Основната разлика между тези самозалепващи се етикети и останалите е, че те са цветни. Те се предлагат в различни цветове, за да привлекат внимание при поводи като намаление на цена, вид опасност, специфика на употреба и др.

Цветните самозалепващи се етикети се прилагат в различни професионални сфери. Те служат за отпечатване на баркодове, цени, продуктова информация, товарителници и др. Цветните самозалепващи се етикети намират приложение в логистиката, складовата дейност, търговската дейност, производството и др.

Този вид самозалепващи се етикети е съставен от екотермичен материал с постоянно лепило. Цветните етикети са съвместими с принтери с директен печат или термотрансферни принтери с термична или полугланц хартия.

Откъде да се снабдите с висок клас самозалепващи се етикети?

Професионалните консумативи за бизнеса се предоставят от подбрани магазини, специализирани в сферата. Такъв професионален доставчик на бизнес оборудване е онлайн магазинът ITGStore.bg. Той предоставя широка гама от аксесоари, техника и консумативи за оптимизация на работната дейност.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Доходи от видео съдържание

ITGStore.bg предлага разнообразие от самозалепващи се етикети в различни размери, цветове и материал на изработка. Онлайн доставчикът осигурява високо качество, надеждност и практичност на предоставените консумативи и уреди за бизнеса.

Да обобщим с няколко думи дотук:

С навлизането на технологиите се появяват и нови перспективи за развитието на съвременните компании. Основните от тях са подобряване на оперативните дейности, улесняване на персонала, ускоряване на работния процес и увеличаване на производството.

Самозалепващите се етикети са иновативни консумативи, необходими за улесняване и ускоряване на работната дейност. Основните им функции са да означават стоките с важни продуктови данни. В резултат, тяхното приложение оптимизира процесите на обслужване и покупко-продажба. Самозалепващите се етикети имат широко приложение в търговския сектор, производството, фармацията и др.

Консумативите се поделят на различни видове според цветовете и материалът на производство. Основните видове самозалепващи се етикети са термичните етикети, цветните самозалепващи се етикети, пластмасовите етикети и полугланц етикетите.

За да се снабдите с висок клас самозалепващи се етикети, е важно да се доверите на професионален доставчик. ITGStore.bg е специализиран онлайн дистрибутор на висок клас оборудване за бизнеса. В продуктовата гама на магазина влиза разнообразие от уреди, консумативи и техника, за подобряване работната дейност на компании от всеки сектор.