СПОДЕЛИ

Говорим за Благоевград

Днес, уважаеми читатели ще поговорим за Благоевград – градът, намиращ се  между три граници (Сърбия, Македония, Гърция), град, който е богат на забелжителности, град, който по презумпция е младежки град, но всъщност това вече съвсем не е така.

Няма как да не поговорим и за това, кой съсипа този прелестен град, кой го сведе до долната граница по приходи в България …

И така, започваме.

На първо място, град Благоевград от много години се управлява от хора с интереси само и единствено да заграбят земята му и да застроят с цел продажба, с цел далавера (простете за този израз), хора със строителни компани и хора, които са със съмнителен произход на средства. И така, те не мислят за утрешния ден на Благоевград, те не мислят за икономиката, мислят само и единствено как да увеличат милионите си, при това възможно най-скоро.

Аз, като читател на Шарена Черга, не знам как да нарека тези хора, оставам Вие да ги определите, само ще Ви кажа, че е факт, че Благоевград е на дъното по приходи.

Нелогично е, приятели! Столицата на България е на час път, и отново това е предпоставка за инвестиции. Замислете се, защо столичани развиват фирмите си, инвестирайки в Пловдив, а не в Благоевград? Знаете ли защо?

В Благоевград се носят слухове, че причината е ОГРОМНАТА КОМИСИОННА, която управляващите, онзеи, за които по-горе Ви писахме, искат под масата, за да се сключат сделки.

Естествено и логично е, съвестен предприемач да не играе по свирката на подобни схемаджии.

И докато целият този процес по ГУБЕНЕ на КАЧЕСТВЕНИ ФИРМИ от Благоевград е факт, то Благоевград стремглаво върви надолу!

И Вие го виждате, нали? Има ли някой, който не го вижда? Очаквам, ако има такъв, да коментира под публикацията.

Много мога да Ви разказвам за алчността на едни хора, които не зачитат съгражданите си, не зачитат роднините си, приятелите си, не им пука за никой, искат само да ЛАПКАТ, но ще спра до тук! Само ще ви кажа, че отново не доумявам, как Благоевград е на дъното, като можеше да е в топ 5 на България.

Има ли спасение на Благоевград, според мен – има! Трябва да бъде ръководен от човек със здрава ръка, човек, който обича съгражданите си и милее за всяка педя земя, останала незастроена в Благоевград!

Автор: Павел Джунев