Купуването на нов смесител за мивка в банята може да бъде предизвикателна задача. Трябва да имате предвид много фактори, като инсталация, функции и предпочитания за дизайн. Освен това се предлага голямо разнообразие от марки и смесители. Мивката за баня е жизненоважен елемент, така че изборът на правилния кран е от съществено значение. Ето стъпките как да изберете смесител за вашата мивка в банята.

3 стъпки за това как да изберете смесител

Ако се чудите как да изберете смесител за вашата мивка в банята, разгледайте 3-те основни стъпки. Първата стъпка е да определите типа инсталация на вашия кран. Второ, помислете какви функции трябва да включва новият смесител. Накрая изберете дизайна и външния вид на новия кран.

Изберете правилните типове инсталация

Първата стъпка към избора на правилния смесител за мивка за баня е определянето на вида на монтажа. Ако сменяте стар смесител с нов, запазете същия тип монтаж, за да улесните инсталирането на новия смесител. Но ако ремонтирате банята си, тогава са налични повече видове инсталации.

  • Смесителите с един отвор са единични единици, обикновено с една дръжка, контролираща температурата на водата.
  • Смесителите с централен комплект имат чучур и две дръжки в едно цяло.
    Чучурът и дръжките са отделни единици и ширината между всеки компонент може да бъде персонализирана.
  • Смесителите за стенен монтаж се монтират на стената, а не в мивката или плота.

Като цяло типът на инсталацията ще зависи от това какво искате да направите с вашата мивка за баня.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Препарати за почистване – изберете качеството

Определете кои функции искате

След като сте определили метода на монтаж, разберете какви характеристики трябва да има новият смесител за баня. Помислете за най-критичните фактори на вашия нов кран за мивка в банята: качество, пестене на вода, удобна технология и др. Например, искате ли смесител, който е сензурен или такъв, който има висока дъга за повече място в мивката? Може да искате кран, който е изключителен в пестенето на вода или който е направен от най-издръжливите, висококачествени материали. Ще използвате смесителя за мивка за баня дълго време, така че се уверете, че знаете кои функции са най-важни за вас.

Изберете правилния стил

След като обмислите и планирате практическата страна на избора на кран, започнете да мислите какъв стил и завършек трябва да бъде новият смесител. Като цяло трите основни стила смесители за баня са традиционни, модерни и преходни.

  • Традиционните смесители обикновено са по-богато украсени и имат извити чучури и дръжки.
  • Съвременните смесители обикновено имат по-остри линии и са по-ъгловати в дизайна си.
  • Преходните смесители са комбинация от традиционни и модерни дизайнерски елементи.

Можете също така да изберете покритието на крана. С възможности за избор, които включват широка гама от метални до матови покрития и от хром до бронз, имате набор от опции. Като цяло, когато избирате стил и покритие на кран, помислете как този кран ще допълва или контрастира с останалата част от банята.

В Bg-maistor.com има широка гама от някои от най-добрите марки смесители за баня, като GROHE, HANSGORHE, ROCA и др. Нашите консултанти в шоурума ще работят с вас, за да определят най-добрия смесител за баня за вашия дом и ще ви напътстват в нашия избор. За да научите повече за това как да изберете смесител или как можем да ви помогнем, свържете се с нас днес.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Един от най-красивите паркове в България - 🏞 Бачиново