Мебелите за баня, заедно със санитарния фаянс, определят как ще изглежда самото помещение. За да не развалят комплекта вода, пара и температурни промени, материалите трябва да са издръжливи и устойчиви на износване. Не последният фактор при избора е стилът на смесителите. Но първо, нека разгледаме важните неща при избора на мебели за баня.

Банята е стая, която е с малко пространство, така че е важно да се намери баланс между естетика и функционалност. Общото правило е: изберете само мебелите, от които наистина се нуждаете, и заобиколете мебели, които не биха се ползвали.

Шкаф с мивка


Тоалетка с умивалник е решение три в едно за бани. Шкафът създава опора за мивката, маскира проводници и комуникации и в същото време служи като място за съхранение на домакински химикали и продукти за лична хигиена. Слушалките могат да бъдат неделими или модулни. В първия случай за плота е подходяща само определена купа. Във втория е възможно да използвате няколко съвместими модела в комплекта.

Комплект мебели


Апартаментите включват мебели от една серия, които са перфектно съчетани по размер, материал и стил. Основният комплект се счита за шкафове под мивката и висящи шкафове. Към тях се добавят и други елементи: сапунерки, конзоли, шкафове с кошове за пране, огледала и др. Логично е да помислите за закупуване на слушалки, ако банята трябва да бъде обзаведена от нулата, като не трябва да икономисвате от този тип продукти, а е добре да се доверите на здрави, маркови и качествени такива.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Да простиш – най-великия лек на земята!

Шкаф-панел


Висок тесен шкаф, наподобяващ колона по форма. Вертикалната ориентация е основното предимство на този тип мебели за баня. Мебелите лесно се вграждат в малки ниши и ъгли, което ви позволява да използвате максимално свободното пространство. Осигурени са чекмеджета и рафтове за съхранение на бельо и хигиенни принадлежности. Често производителите поставят кош за пране в долната част.

Горен шкаф за баня

По традиция тези мебели за баня се предлагат заедно с огледало, за да можете да се видите, докато се гримирате (при дамите), и бръснете (при мъжете).

Осветлението е много важен елемнет при този тип шкафове ,тъй като по традиция в банята осветлението е нищожно, но с LED тела, бихте могли да се видите по-добре в огледалото.

Как да изградите баня на Вашите мечти?

Да действаме по същество – ето и на какво да обърнете внимание, за да си подсигурите баня на Вашите мечти?

  • Дизайн.
  • Функционалност.
  • Съчетание на мебелите за баня с пода и тавана.
  • Изпипване на всеки детайл.
  • Качествени и добре изглеждащи аксесоари.

Банята е много важна стая във всяко жилище, офис, търговска площ. Може би е удачно, когато закупите нов имот, да започнете с обзавеждането именно на банята. След това – към останалата част от жилището.

Може да изглежда, че изборът на мебели е последният етап от ремонта в банята. Но не е така! Ще ви бъде по-лесно да създадете банята на вашите мечти – стилно и функционално, предварително планирано разположение на изходи за вода, канализация, водопровод, контакти и накрая мебели. Ето защо е важно да помислите къде, как и какви шкафове и рафтове да инсталирате още на етапа на избор на плочки и довършителни материали.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Ванга неповторимата и вечната

Надяваме се, че статията ви е била полезна и ще се радваме, ако коментирате, пращайки ни снимки от Вашата баня, и ако споделите Вашите препоръки за баня на мечтите…