Едва ли има семейство, което да няма у дома си килими и мокети.

Често, забравяйки, че трябва да ги обгрижваме, пренебрегваме поддръжката им, което води до изхабяване, нарушение на цялостта и по-лоша визия.

Грижата за килимите е специфична и често трябва да се вземат доста неща впредвид.

Представяме Ви съвети, които да следвате, когато изцапате килима си.

Разлятата течност върху килима трябва да се отстрани незабавно, не забравяйте, че колкото по-дълго разлята течност остава на вашия килим, толкова по-вероятно е петното да не бъде премахнато напълно с течение на времето.

Съберете разлятите течности с микрофибърна или друг тип кърпа.

внимателно изстържете останалите твърди вещества и мръсотия. Старо петно ​​на любимия ви килим може да създаде сериозни неприятности.

Следователно всички петна, които се появяват на килима, трябва да бъдат премахнати незабавно, като се използват следните продукти:

• неутрален шампоан за килими;

• 3% разтвор на амоняк;

• 3% разтвор на оцетна есенция;

• препарат за премахване на петна;

• салфетка – чиста бяла кърпа, микрофибър или хартиена кърпа.

Ако разлеете кафе или чай върху килима си, можете да премахнете петното по следния начин: поставете върху него кърпа или микрофибър и попийте със студена вода. За да избегнете оставянето на следи от петното – не се опитвайте да го „втривате“ в килима. Нанесете петно ​​веднага с кърпичка или изстържете, ако е трудно. За да избегнете размазване, поръсете талк или нишесте по краищата на петното и изчеткайте от ръба до центъра.
И все пак, когато нямате възможността да се справите сами, можете да потърсите професионално почистване на килими от фирми, опериращи и предлагащи тази дейност.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  🧸 🐱🐈 Безупречно сладки: Едни от най-очарователните животни на планетата

Ако все пак сте решили да се отървете от стария килим, можете да разгледате онлайн магазин за килими E-Kilimi.com.

В него можете да видите редица продукти, касаещи уютът и комфортът във Вашият дом, както и да научите много тънкости за това, как да ги държите в безупречен вид.