Начало За душата Кои бяха най-четените книги на плажа това лято?

Кои бяха най-четените книги на плажа това лято?

Кои бяха най-четените книги за лятото?

2447
0
knigi - za - plaja

knigi - za - plajaКои бяха най-четените книги на плажа това лято?

 

Кои бяха най-четените книги за 2017 докато сме се изтегнали на плажа? Е, трудно е да се каже, предпочитанията на читателите са много разнообразни, а и литературата ни предлага необятно море от възможности. Практически погледнато на плажа се чете абсолютно всичко – от вестници и списания, до класическа литература, стихове и разбира се най-новите и четени книги до момента. Ние решихме да съберем за вас едни от най-продаваните по книжарниците книги през летните месеци, според класациите на големи издателства, като Хермес и Сиела. Предполагаме, че повечето от тях са били предпочитано четиво за плажа това лято, а и са изключително актуални и добри все пак.

Кои бяха най-четените книги за лятото?

Да най-сетне сезона на летните отпуски отмина и с него така чаканото море, слънце и плаж. За плажа е добре да сте подготвени поне с няколко добри четива, така че ето и нашите предложения базирани на актуалните данни за най-купувани книги напоследък.

Фредерик Бекман, „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг“ – ако сте фенове на по-лековатото и не ангажиращо четиво, то не посягайте към тази книга. Тя е от тези книги, който имат туптящи сърца и е нужно четейки, вашето да бие с това на книгата. В класациите на Хермес и Сиела, книгата е поставена на първо място, така че интереса на читателите е голям, щом я купуват. Накратко казано според автора и това е едно откровение. Откровение за връзката бащи синове, дядовци и внуци, за загубата и страха, за любовта. „Приказка за самото време. Докато все още разполагаме с него.“ Заслужава си прочита, а и на плажа е идеалното място да се потопим в размисли.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Най-продаваните книги за 2017-та година

knigi na plajaХорхе Букай и Демиан Букай, „Родители и деца – трудните взаимоотношения“

Честно казано всяка една книга на великия Хорхе Букай е идеалното четиво, не само за плажа, а по всяко време. Тази книга, обаче е по-особена, не само защото е написана в тандем със сина на автора, но и защото засяга една вечна тема – отношенията родители- деца. Отново не е сред четивата само ей така за развлечение, но незнайно защо все на философски теми ни тегли. Книгата се чете на един дъх и по един деликатен начин разкрива гледната точка и на родителя, и на детето. Истините за живота прозрени от Хорхе Букай са много, но прочетете тази книга, ще ви очарова.

Кои бяха най-четените книги за плажа продължава с…

Асен Сираков, „Как да живеем с изтрещялата си половинка: Тя и Той“ – тази поредица от няколко книжки я няма сред най-купуваните, но определено за плажа е идеална. По един много смешен начин, Сираков ни разкрива гледните точки на мъжа и на жената. Повярвайте всяка една страница ще ви накара да се смеете ту с глас, тук наум. Ситуациите в разказите са толкова познати и универсални, че няма как да не разпознаете себе си и половинката си някъде. Ето на това ние му викаме забавно четиво за плажа.

Стефан Цанев, „Душата ми плаче за сняг“ – ние сме романтици по природа и ни се иска да ви препоръчаме за плажа избраните стихове на авторитета Стефан Цанев. Това е специално издание, което събира творби на автора от 1956 до 2016 година. В него всеки все ще намери по нещо и за себе си. Все пак поезията се връзва с фона на лазурното море и яркото слънце, въпрос на гледна точка.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Село Дорково - Плиоценски парк (Дорково)

kniga -plaj- moreКои бяха най-четените книги за плажа според скромното ни мнение продължават с…

Алисън Патаки и „Сиси – неочакваната императрица“ – все пак интригуващата история на една историческа книга, като тази е изумително четиво. Бихте могли да я прочетете на един дъх на плажа, защото така ще ви плени, че няма да искате да я оставите. Става въпрос за бляскавата династия на Хабсбургите и за тяхната императрица Елизабет – Сиси. Има много интриги, страх, любов и обрати. Четете и ще видите…

Андрю Матюс, „Как работи щастието“ – Кои бяха най-четените книги на плажа? Тази определено е сред тях, защото е световен бестселър и разнищва из основи човешкото щастие. Няма нищо общо със скучните философии за живота и силата на положителното мислене. Просто куп забавни истории, афоризми и не по-малко ярки и смешни илюстрации. Супер четиво за лежерния следобед на плажа.

Клеър Макинтош, „Виждам те“ е последното ни от предложенията, за това кои бяха най-четените книги на плажа. Книгата е вълнуващ трилър с изцяло съвременна полемика, която ще ви държи изправени на нокти през цялото време. Макинтош дебютира не отдавна в Англия през 2016, където за първата си книга „Оставих те да си отидеш“ спечели престижна награда. В този роман освен постоянните и вълнуващи обрати, характерни за един трилър, ще осъзнаете една чисто човешка история, която ще ви завладее.

Е, това беше. Кои бяха най-четените книги за плажа вече е факт и надяваме се за всеки има по нещичко. Весело посрещнете есента с ведро настроение и продължавайте да четете.