Начало Говорим за... Къде на планетата ни човешки крак не стъпва до днес?

Къде на планетата ни човешки крак не стъпва до днес?

Къде на планетата не стъпва човешки крак?

1222
0
СПОДЕЛИ
ostrov-rokailund

ostrov-rokailundКъде на планетата ни човешки крак не стъпва до днес?

 

Къде на планетата според вас човешки крак не е стъпвал и дали е възможно въобще това? Да напълно възможно е се оказва, защото има места по-диви и девствени, които са запазили напълно автентичния си облик отпреди хилядолетия. Ако ви е интересно да разберете, кои са те и какво представляват, прочетете следващите редове – ще се изумите.

Къде на планетата не стъпва човешки крак?

Започваме с островите Рок Айлъндс – тук определено е място недокоснато от човека. Рок Айлъндс в Палау са посещавани няколко пъти от хората, но и до днес си остават необитаеми от тях. Тук е царство на пищната растителност, гъстите тропически гори и дивата фауна по-многообразна, от където и да е другаде. За острова се носят легенди за малките хора, тоест археолозите са се натъкнали на останки от древни островитяни, чийто произход и вид не е изследван и до днес. Мястото е уникално погледнато от високо, но тук рядко смее да дойде някой!

Къде на планетата не е стъпвал човек скоро, ако не на остров Мауи и водопада Хонокохау. Говорим за Хаваите и приказният остров Мауи, където красотата на природата е трудно да се опише с думи. Самото място на водопадите е, като излязло от приказка и представлява непристъпен килим от зеленина, в чийто център, като тънка ивица се спуска мощен водопад, спокойно стичащ се сред зеленината. Наоколо, като че ли няма местенце, което да не е зелено и насладата за окото от далеч е несравнима.

Каменният лабиринт на Мадагаскар

е следващото място на планетата, където човека трудно би пристъпил. Погледнато от високо мястото наподобява хиляди декари каменна гора, която чисто и просто е непроходима. Тук лемурите са честа гледка и като, че ли само те могат да навлязат сред острите каменни зъбери. Хиляди години тези каньони и зъбери са се формирали и са образували дълбоки земни пещери. Прищевките на природата са отмивали варовика песъчинка по песъчинка, за да сформират уникални върхове, мостове и падини. Дълбочината на каньоните е около 120 метра, което ги прави непристъпни за обикновен човек.

etiopiq-ezero-dalolЕтиопия и местността Далол е сред местата посещавани рядко от хората.  Къде на планетата човешки крак не е стъпвал, ако не в солниците на Далол? Тук пейзажа силно напомня на този на спътника на Юпитер. Горещината е непоносима и въпреки, че местността има славата на пустиня, тя съвсем не е по характера си. В околностите тук добива на сол е често явление, но никой не смее да навлезе сред загадъчността на жълто-зелените водни басейни и обграждащите ги кафяво – бели скалисти участъци.

Полша и дивата и планина Бешчади.

Тук става въпрос за източните части на Карпатите, където има много диви животни, природа недокосната от никого и е възможно да се изгубиш завинаги. Западните части на планината  са по благоприятни за разходка и там се намира връх Тарница, който туристите често покоряват. И все пак на изток картината е много по различна, защото далечната зеленина, крие изненади, които  няма да ви харесат.

ostrov-reunion-arhipelag-korgelenКергелен архипелагът в Индийския океан е сред местата, където определено хората ще се замислят преди да дойдат. Отдалечен в южната част на океана, този архипелаг крие тайни и не случайно е наричан „Остров на самотата“. Ако ви хрумне да сте сред малкото хора стъпващи тук въобще, ще трябва да се качите на кораб от остров Реюнион и да пристигнете тук сами.

Връх Гангкар Пуенсум между Бутан и Китай.

Къде на планетата не е стъпвал човек, ако не тук? Това е връх, чийто височина е над седем хиляди метра. Той все още остава непокорен от алпинистите и със сигурност човешки крак не го е газил досега. Поглеждайки го отдалеч, едва ли скоро суровата му непристъпност ще бъде преборена от някого.

Амазония и непрестъпните и дъждовни гори са следващата дестинация, където хората не смеят да пристъпят.  Къде на планетата , ако не тук ще се оплетем в живи лиани, от чийто схватка няма излизане? Тези буйни, зелени и екзотични гори се разполагат на територията на цели девет държави, сред които Венецуела и Колумбия, Перу и Бразилия, както и Боливия и Еквадор.

Това бяха някои от дивите и непрестъпни кътчета на планетата земя. Следващият път, когато се запитате, къде на планетата хората рядко или въобще не ходят – спомнете си за този материал.