Жежката баня Ощава

Врелата баня – село Ощава, едно богатство, което много малко хора са виждали

Врелата баня, позната още като Жежката баня наистина впечатлява. Водата наистина е почти непоносима, но много полезна. Екипът на Шарена Черга ком успяхме да я посетим и да се насладим на минералната вода.

Разходка по пешеходен и веломаршрут село Ощава – Врелата Баня, местност Шемето, зоокът село Влахи.

Минералният извор Врелата баня село Ощава банята за пране на дрехи и килими

Ощавските минерални находища са известни с лечебните си свойства. Водата във Врелата баня, както е известен единият от изворите край Ощава, е над 50 градуса. Почти невъзможно е да се стигне до там, защото мястото е запуснато и труднодостъпно. Години наред не се поддържа и е почти неоткриваемо за хората, които искат да стигнат до лековитата вода.

Село Ощава е известно с богатите си минерални извори, които го правят популярен дестинация за почитателите на природните богатства. Изворите в Ощава са известни с високото си съдържание на минерали и органични вещества, които се считат за благоприятни за здравето.

Един от най-известните минерални извори в селото е „Изворът на живота“, който е известен със своите лечебни свойства. Вода от този извор съдържа минерали като калций, магнезий, калий и натрий, които помагат за подобряване на обмяната на веществата и имат благоприятен ефект върху костите, сърцето и нервната система.

Ощавските минерални извори също така са известни със своите лечебни качества за кожата. Водата от тези извори е богата на сулфати, които имат антибактериални свойства и могат да помогнат за лечение на кожни заболявания като екземи, акне и псориазис.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как помага уеб сайтът на Вашата фирма

Околностите на селото Ощава са идеални за приятни разходки и релаксация в природата. Минералните извори и природните красоти на района го правят привлекателен за туристи и посетители, които търсят спокойствие и отдих в красива и спокойна природна обстановка.