Начало Пътуване Най-добрите къмпинги по Черно море (на Север)

Най-добрите къмпинги по Черно море (на Север)

Къмпинги по Черно море на Север.

6512
0
kumping-plaj-moreto

kumping-plaj-moretoНай-добрите къмпинги по Черно море (на Север)

 

Къмпинги по Черно море на Север. Продължението ни по темата за къмпингите по нашето Черноморие, които миналия път разгледахме на Юг, а сега ще се разпрострем на Север. Като че ли на Север къмпингите са малко по малко на брой, но са още по уникални, защото природата е сравнително непокътната. И за да не се бавим повече, ето и нашите предложения. Ако нещо сме пропуснали и знаете страхотен къмпинг, който да споделите, моля коментирайте.

Къмпинги по Черно море на Север

Нашата обиколка из Северното Черноморие и къмпингите му започва от уникалната местност около река Камчия. Вилно селище Рай и прилежащият му къмпинг са на около 30 километра от Варна. В тази местност съчетанието на море, уникални пясъчни дюни и вечнозелени лонгозни гори е перфектно за почивка, спорт и разходки сред природата. Плуването тук е удоволствие, защото дъното е равно и плитко, водата топла, а пясъка фин и златист. Къмпинг Рай се намира точно на устието на Камчия и е част от биосферния резерват Камчия. Къмпинга предлага добре поддържани вили с различен капацитет, а наоколо има много какво да се прави.

И сега от курортен комплекс Камчия, се отправяме към Албена и къмпинга с атрактивното име Горска фея. Самия къмпинг е на по-малко от 700 метра от плажната ивица и се разполага в резервата Балтата. Комплекса лежи във вътрешността на стара и зелена гъста гора, а множество алеи ви отвеждат до плажа и лазурното море. Тук сякаш сте сред приказна гора, осяна с цветя и зеленина, насред която се разполагат малки спретнати къщички и вили. Има редица места за забавления, така че къмпинга е прекрасно място за почивка на морето.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Село Стоб и Стобските пирамиди

plaj-kumping-severno-cherno-moreСледващата ни атрактивна дестинация за къмпинги

по Черно море на Север е почивна база Бъчвата. Тя се намира на девствен плаж, на хълма на град Бяла. Пейзажа към морската шир оттук е прекрасен. Тук е тихо спокойно, има идеални условия за подводен риболов и сянката на гората пази изключителна прохлада.

В почивната база можете напълно да се отпуснете сред природата и да се насладите на тишината. Особено е подходящо за семейства, защото има и детски кътове, открит бар за възрастни, заведения за хранене и отдих. От Бяла се насочваме към къмпинг Свети Георги, който се разполага на пътя между Балчик и Каварна. Къмпинга заема широка поляна, която стига до уединен плаж на брега на морето. Тук се къмпингува изключително и само на палатки, като гледката е просто съвършена, а тишината оглушителна. В къмпинга има ток, бани за летуващите и уникална лечебна минерална вода в тях. На плажа има бар, а ресторантчето предлага добра и разнообразна морска кухня. Близо до къмпинга има вече и изграден хотел със същото име, така че ако искате да замените палатката с удобството на хотелската стая и това е възможно.

kumping-severno-cherno-more-otvisokoОтново се връщаме към курортен комплекс Камчия

и този път къмпинг Пирин, който се разполага до вече споменатия къмпинг Рай сред къмпинги по Черно море на Север . Къмпинга има голям брой бунгала, добре обзаведени и поддържани, както и определени места за летуване на палатка. Тук можете да спортувате във фитнеса, да играете тенис на маса, да се забавлявате в нощния и дневен барове, в механата и да паркирате спокойно колата си. Сега ще ви отведем само на десетина километра от границата ни с Румъния, в къмпинг Космос. Той се намира на Север, близо до Дуранкулак. На територията на къмпинга има два уникални плажа, които са изключително обширни и девствени. Единият е Дуранкулак –Сиврибурун, а другия Дуранкулак- Крапец, съответно простиращи се до нос Крапец и до нос Сиврибурун. Тук е предимно за любители на усамотението сред красивата природа, плуването, гмуркането и риболова.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Макът полезна билка, а не опиат!

Къмпинги по Черно море на Север продължават с къмпинг Нептун, който се разполага в природен резерват Лонгоз, само на метри от плажа и град Варна. Тук може да отседнете на бунгало, на палатка или в каравана. Наоколо всичко е зелена гора, свежест, морски бриз и солена морска вода. Последното ни предложение от къмпинги по Черно море на Север е къмпинг Лагуна. Той има уникална локация, защото се намира близо до известните курорти Златни пясъци и Албена. Освен това е близо до Варна и летището. Вилите са накацали точно по брега на морето, до пясъка, но гъстата зелена гора ги е приютила в пазвата си. Панорамата от всяка вила е уникална. Можете да летувате в собствена палатка, каравана или да наемете вила. Това бяха нашите предложения за къмпинги по Черно море на Север – надаваме се да бяхме изчерпателни и полезни. Прекрасно лято!