“Огледалце от стената, кажи ми коя е най-красива на земята!” Тези магически думи от приказката за Снежанка са познати на всяко дете, а и на всеки родител, който ги е чел многократно на отрочетата си. Свикнали сме навсякъде да виждаме собствените си отражения и сме го приели за естествено. Оглеждаме се в коридора, имаме огледала за баня, огледала в спалнята, малки джобни огледалца. Ако тези отразителни стъкла започнат да ви говорят с човешки глас, вероятно трябва да потърсите специализирана помощ. Но защо пък да не светят? Елегантните огледала за баня с LED осветление са писък на модата в последно време, като освен естетически достойнства носят и редица практически предимства.

Каква е ролята на огледалото в банята?

Накратко – основополагаща и неизменна. Едва ли можем да си представим помещението за къпане без отразяващ образа елемент, бил той с правоъгълна или овална форма. Огледала за баня се използват в много от тривиално човешки дейности – миене на лице, четкане на зъби, бръснене, поставяне на маски за лице и т.н. Приели сме го за даденост. Не всяко стъкло обаче, в което виждаме образа си, върши оптимална работа в най-мокрото помещение от апартамента. За тази част от дома е най-добре да се помисли за огледала по поръчка, които да се вписват функционално и естетически към интериора. Размерът на този детайл трябва да пасва на общия план и същевременно да бъде полезен за обитателите. Когато си представяме огледала за баня, обикновено имаме предвид поне средна големина с дължина около 40 см и подобна широчина. По-малките изделия някак-си не звучат и стоят практично, докато за по-големи мащаби всичко зависи от квадратурата на помещението, а и от личните предпочитания.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Какво трябва да знаем за самозалепващите етикети?

Нека бъде светлина

Един от най-досадните проблеми, свързани с огледала за баня, е лошата им осветеност. Това се случва, когато отразителното тяло е поставено на място, което не е съобразено достатъчно добре с източника на светлина и с отразяването й по посока на този, който се оглежда. Когато избираме огледала по поръчка и особено при консултация със специалисти в интериорния дизайн такива недоразумения лесно могат да се избегнат. Експертите в тази област знаят как трябва да се разположат лампите/луните в помещението, така че да хвърлят оптималното количество луксове и правилните нюанси по посока на отразителната повърхност. Но дори и банята вече да е готова и от основната крушка да не дава най-добрата светлина като ъгъл и сила, то може да се помисли за огледала за баня с LED осветление. Тази иновация е силно застъпена в каталога на GlassBox Бургас, където знаят какво е нужно за качественото обзавеждане и в какви пропорции трябва да бъде решението в зависимост от пространството. Присъствието на този детайл в къпалнята със сигурност повишава и практическата полза, и естетическата стойност. Едно огледало с осветление гарантира, че лицето ви няма да бъде в сянка, докато се бръснете, миете и т.н. А същевременно светлината не е такава, че да “боде” в очите – LED-ът е разположен по периферията, независимо дали формата е правоъгълна или овална.

Вечната драма със запотяването

Всички знаем колко е неприятно, когато се изкъпем, да не можем да се огледаме, защото цялата отразителна повърхност се е запотила от топлите водни изпарения. Това е проблем, който може да се елиминира. От една страна, може да се постави душ параван или душ кабина – в продуктовата листа на Glass Box присъстват достатъчно възможности в това отношение. Но също така е налице опцията да се постави огледало за баня с подгряване. След като в автомобилите го има, защо да го няма и в банята ви? Сравнението може би не е съвсем точно, но огледалата за баня с нагреватели гарантират, че досадното изпотяване ще бъде отстранено. Така ще можете да се огледате по всяко време, без да се налага да търкате с ръка стъклото и да търсите образа си, преди да се замъгли отново след 3 секунди.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Параклис „Св. Йоан Летни“, язовир Пчелина

В базовия модел е възможно и да не присъства подгряването, но ако се насочите към огледала по поръчка, то можете да си добавите не само тази екстра, но и още варианти. Формата и орнаментиката трябва да бъде по вкуса ви, но освен това към вашето огледало с осветление може да се добави и сензорен ключ, PVC рамки или други. Каквито и изделия да търсите – огледала за баня или за други помещения от жилищната площ, съобразявайте се с останалите елементи от пространството, както и със светлината в съответната стая. А ако не можете да вземете решение, винаги можете да се обърнете за съвет към специалисти. Огледайте се наоколо, за да ви светне!