Парк за танцуващи мечки – град Белица

Забележително място! Добър достъп с автомобил. Осигурен екскурзовод за всяка събрала се група туристи, което разкрива историите на мечките там, това прави посетителите съпричастни и засилва интереса.

Страхотно е да се видят спасените мечки, за които се грижат с много любов и желание… Много мили и прятни екскурзоводки разясняват подробно какво се е случвало с мечетата.

Един от примерите, който дълго ще седи в спомените ни, това е как навремето цигуларите са учили мечките да танцуват, като са ги оставяли на нагорещена ламарина и когато им пари на ходилата, те подскачат.

Естествено, това е само една от многото истории от мечетата!

Когато посетите паркът, трябва да знаете, че има вероятност и да не видите мецани! Понякога те спят зимен сън, а понякога се крият в гората.

До парка се стига както пеша, така и с кола. Пътят до там е тесен, но асфалтиран донякъде. След това е черен път, с бавна скорост се минава. След атракцията Рила фън пак (Rila fun park) има още около 2-3км до самият парк на мечките.

Вижте видео, в което сме подбрали кадри на мечетата, ако при посещение не са се показали, или ако сте далеч, например в чужбина:

Страхотно е че на нашата територия има такова място!!! Препоръчваме го на всички и от възпитателна гледна точка информацията която дават за мечките е много интересна и ползотворна.

Идеята на „Четири лапи“ и фондацията на Бриджит Бардо е достойна за възхищение. Положен е огромен труд, за да може да се осигурят достойни старини на изстрадалите мечки. Като слушаш гидовете ти става доста тъжно за отношението на определени етноси към животните.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Как да изберем обеци за всеки ден?

Финални думи

Кауза, която заслужава внимание и средства! Посещавайте това място! Беседите са много любознателни, научихме много интересни факти! Благодаря на госпожата за беседата, от гласа и очите и се усещаше емоцията и любовта към тези животни и искаше да я предаде и на нас! Билетите са достъпни за такава кауза! Нека помагаме и научаваме още нещо интересно!