Парк за танцуващи мечки – град Белица

Забележително място! Добър достъп с автомобил. Осигурен екскурзовод за всяка събрала се група туристи, което разкрива историите на мечките там, това прави посетителите съпричастни и засилва интереса.

Страхотно е да се видят спасените мечки, за които се грижат с много любов и желание… Много мили и прятни екскурзоводки разясняват подробно какво се е случвало с мечетата.

Един от примерите, който дълго ще седи в спомените ни, това е как навремето цигуларите са учили мечките да танцуват, като са ги оставяли на нагорещена ламарина и когато им пари на ходилата, те подскачат.

Естествено, това е само една от многото истории от мечетата!

Когато посетите паркът, трябва да знаете, че има вероятност и да не видите мецани! Понякога те спят зимен сън, а понякога се крият в гората.

До парка се стига както пеша, така и с кола. Пътят до там е тесен, но асфалтиран донякъде. След това е черен път, с бавна скорост се минава. След атракцията Рила фън пак (Rila fun park) има още около 2-3км до самият парк на мечките.

Вижте видео, в което сме подбрали кадри на мечетата, ако при посещение не са се показали, или ако сте далеч, например в чужбина:

Страхотно е че на нашата територия има такова място!!! Препоръчваме го на всички и от възпитателна гледна точка информацията която дават за мечките е много интересна и ползотворна.

Идеята на „Четири лапи“ и фондацията на Бриджит Бардо е достойна за възхищение. Положен е огромен труд, за да може да се осигурят достойни старини на изстрадалите мечки. Като слушаш гидовете ти става доста тъжно за отношението на определени етноси към животните.

Финални думи

Кауза, която заслужава внимание и средства! Посещавайте това място! Беседите са много любознателни, научихме много интересни факти! Благодаря на госпожата за беседата, от гласа и очите и се усещаше емоцията и любовта към тези животни и искаше да я предаде и на нас! Билетите са достъпни за такава кауза! Нека помагаме и научаваме още нещо интересно!