Демонтажа на стари плочки е процес, който не бива да бъде подценяван. На пръв поглед всичко изглежда елементарно, но и тук има редица особености. Фирма за Кърти чисти извозва споделя с вас, какво представлява процеса на къртене на плочки , като добавя някои важни съвета.

Първото нещо, което трябва да знаете, е че къртенето предизвиква изключително голямо количество прах. Малки или големи парчета плочки е доста възможно да политат срещу вас, така че не пестете пари от средства за безопасност.

Необходимо е и да обезопасите и останалата част от помещението. Свалете или покрийте стъклените врати на душ кабината, при наличието на такива изобщо, покрийте мивката и тоалетната задължително.

След, като сте обезопасили себе си и помещението вземете чук и длето. Имайте предвид, че първата плочка ще бъде най-трудна, тъй като обикновено няма лесен достъп отстрани. С помощта на дупето на чука пробийте ъглите на произволни плочки. Опитайте се да напипате разхлабена, тъй като тя ще бъде по-лесна за премахване. Залепете длетото в центъра на една плочка и го ударете с чука. Това трябва да разбие плочката и след това ще можете да премахнете отделните парчета. В зависимост от размера на вашите плочки и колко добре са залепени с лепилото на стената, може да пожелаете да следвате този процес на няколко различни места по гърба на една и съща плочка, за да я накарате да се разхлаби напълно от стената.

Почти сте готови. Накрая с помощта на метла и лопата, съберете всички парчета плочки или излишния прах, които остават.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Музикални инструменти с мистичен характер