Предвид факта, че новият коронавирус засяга живота на толкова много хора по света, е важно да се съсредоточим върху собственото си здраве и благополучие. Знаем, че силната имунна система е от ключово значение за предотвратяване на разпространението на инфекцията и за поддържане на добро здраве. Тук ще обсъдим най-добрите стъпки, които да предприемете, за да подобрите имунитета си и да се предпазите от вируса, след като сте били изложени на въздействието му. Имаме всичко, което трябва да знаете, за да останете здрави и в безопасност – от избора на хранителен режим и начин на живот до хранителните добавки.

Пандемията COVID-19 промени живота ни по начин, който не сме очаквали. От работа от разстояние до носене на маски на обществени места – много от нас се учат да се адаптират към новото нормално състояние.

Едно от нещата, които станаха особено важни в разгара на кризата, е имунната ни система. Здравата имунна система може да ни помогне да се преборим с вирусите и други заболявания и е важно да предприемем стъпки за нейното опазване и укрепване.

Ако вие или ваш близък сте боледували от COVID-19, е особено важно да предприемете стъпки за подобряване на имунитета си. Ето някои начини да го направите:

1. Хранете се балансирано. Здравословното и балансирано хранене е важно за цялостното здраве, а още повече за хората, които са имали COVID-19. Съсредоточете се върху консумирането на много плодове, зеленчуци и здравословни протеини. Опитайте се да ограничите приема на преработени и сладки храни, тъй като те могат да навредят на имунитета ни.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Църква “Св. Прокопий” - село СтобЦърква “Св. Прокопий” - село Стоб

2. Приемайте хранителни добавки. Приемането на хранителни добавки може да помогне на организма ни да получи допълнителен тласък, от който се нуждае, за да се бори с инфекциите и да ни поддържа здрави. Витамините C, D и E са важни за имунитета, както и пробиотиците. Посъветвайте се с вашия лекар или диетолог кои добавки могат да бъдат подходящи за вас. Най-добрите билкови продукти може да ви бъдат от полза в комбинация с нормалното ви изписано лечение.

3. Правете редовно физически упражнения. Редовните упражнения са важни за поддържане на тялото ни силно и здраво. То може също така да помогне за укрепване на имунната ни система, тъй като физическата активност спомага за освобождаването на хормони, които могат да повишат естествените защитни сили на организма ни.

4. Спете достатъчно. Сънят е от съществено значение за цялостното ни здраве, а липсата му може да отслаби имунната ни система. Стремете се да спите по 7-9 часа на нощ.

5. Управлявайте стреса. Стресът може да има отрицателен ефект върху имунната ни система и да ни направи по-податливи на болести. Опитайте се да се справите със стреса, като се съсредоточите върху техники за релаксация като медитация или йога.

Като предприемете тези стъпки, можете да помогнете за подобряване на имунитета си и да останете здрави, дори след като сте прекарали COVID-19. Не забравяйте винаги да сте информирани за най-новата информация за вируса и ако имате някакви въпроси или притеснения, не се колебайте да се обърнете към Вашия лекар, както и да разгледате Nature’s Way Самбукус Advanced Immune.

COVID-19 оказа огромно влияние върху живота ни и начина ни на живот. Макар че е важно да вземем необходимите предпазни мерки, за да предотвратим разпространението му, от съществено значение е също така да укрепим имунната си система, за да се борим срещу всякакви бъдещи заболявания. Подобряването на имунитета ни след COVID-19 е задължително условие за поддържане на цялостното здраве и благополучие. Здравословното и балансирано хранене, редовните физически упражнения, достатъчният сън и намаляването на стреса са важни начини за укрепване на имунитета ни. Приемането на витаминни добавки и ваксинирането също са разумни решения, за да се предпазим от бъдещи заболявания.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Разходката най-здравословната активност