Според японски психолози, съществува ключ към добрия живот, а това е въображението. До колко, обаче може да му се доверяваме и как по-философски да поглеждаме над нещата.

Нека заедно научим:

  1. Повикай ендорфините на помощ – проучвания показват, че хормоните на щастието се задействат в мозъка ни. Това се случва не само от прием на сладка храна (шоколад), но и от сладки животинки в Интернет, в някой зоомагазин, в списание или в съседския двор. Сама ще се убедиш в силата на твърдението.
  2. Избери добра книга или развесели една вечер с приятели по нетрадиционен начин. Няма да те виним, че в библиотека не се влизала с години. Съвременните технологии и комуникации промениха много света с навлизането на глобалния свят. И все пак, сега е моментът да си припомниш щурите неща и поучителни мисли от миналото. Организирай парти, подготви се с бяла тениска, на която с маркер всеки да записва една важна мисъл. Така едновременно ще ти остане красив спомен и ще си припомните заедно интересни неща.
  3. Зов към миналото – не само антиквариата може да ти е от полза, а и някои стар тефтер, където само допреди няколко години записваше телефони и номера на близки и далечни познат. Отвори го сега и прегледай, може да откриеш име на някой, който си позабравила, при това той да ти предостави нови възможности. Било то познанство, нова работа или кой знае, какво още. Може да научиш някои ценен съвет, да обмените опит за диети, мода и пр. За да си му и ти полезна, научи за VitaLine PLUS форум, цена, отзиви, състав, аптека, мнения. С него можете заедно да сбъднете една мечта, да се потопите в дебрите на успешното отслабване!
  4. Всички за един и един за всички – времената на униформите отдавна отминаха, но какво пък пречи, да се наговорите с поне една колежка на следващия ден да отидете в еднакви и същия цвят дрехи. Така, за ден ще сте като в униформа, а това отново подсъзнателно ще те накара да се чувстваш по-добре.
  5. Закон на привлекателността – обещай си, днес да е твоят ден на комплименти и го превърни в такъв. Още на излизане от входа не само поздрави, но и направи комплимент. Така, например може да похвалиш момичето, което се връща потно от залата за фитнес или сутрешното бягане или да зарадваш колежката с чаша кафе, още на влизане в офиса. Милият комплимент или жест ще накарат другите да се усмихнат, а това несъзнателно заразява и теб.

 

Източник: Интерполезно.com