Въпреки факта, че обичайните храни се използват за прочистване на черния дроб, самата процедура е сериозно изпитание за организма. Поради това трябва да се извършва след консултация с терапевт или тесен специалист и с изключение на противопоказанията за прочистване на черния дроб. Освен това не забравяйте за предварителната подготовка за процедурата за почистване, от която зависи не само резултатът, но и здравословното състояние на лицето, което я провежда. Ако се вземат предвид всички препоръки на експертите, можете да продължите към избора на метод. В началните етапи, за да избегнете сериозни здравословни проблеми, си струва да изберете най-щадящите. Ето защо, ако се интересувате сериозно от този въпрос, не забравяйте първо да прочетете първата ни статия от този раздел с обща информация за прочистването на черния дроб. За да пречистите тялото с него, можете: Вечерта е лесно да вечеряте, но не по-късно от 19.00 часа. След 3 часа се изпива 1 чаша вода, смесена с 1 с.л. л. сорбитол и си легнете с топла грелка отстрани (в областта на черния дроб). Последният може да остане на мястото си цяла нощ. Процедурата трябва да се повтаря първоначално в продължение на 7 дни, а след това още 3 пъти на всеки 7 дни (тоест веднъж седмично).

Прочистване на черния дроб с Тубаджи 

Tyubazh помага за прочистване на жлъчните пътища и премахване на стагнацията на жлъчката, въпреки че не премахва камъните в същото време. За да пречистите тялото с него, можете: Вечерта е лесно да вечеряте, но не по-късно от 19.00 часа. След 3 часа се изпива 1 чаша вода, смесена с 1 с.л. л. сорбитол и си легнете с топла грелка отстрани (в областта на черния дроб). Последният може да остане на мястото си цяла нощ. Процедурата трябва да се повтаря първоначално в продължение на 7 дни, а след това още 3 пъти на всеки 7 дни (тоест веднъж седмично). Друг метод включва използването на чиста топла вода. Трябва да се пие на празен стомах (достатъчни са само 0,5 чаша). След 30 минути трябва да вземете още 0,5 чаши вода и да разтворите 1 супена лъжица. л. пчелен мед. Готова за пиене напитка и с топла грелка в областта на черния дроб легнете на леглото за час и половина. След това трябва да поемете дълбоко въздух, да седнете няколко пъти и да отидете на закуска. Струва си да се отбележи, че почистването с тубажи е идеално като превантивна мярка, която се използва веднъж на всеки 3-4 месеца.

Прочистване на черния дроб чрез цвекло

Този метод се счита за щадящ, но доста ефективен. За изпълнението му пригответе: цвекло; чиста вода – 3,5 л; електрически нагревател. Методът включва приготвяне на бульон от цвекло, за което:

  • 1 Добре измито цвекло, заедно с кората и опашката, се спускат в голям съд, налива се 1 литър вода и се помни нивото, което водата достига в този момент.
  • 2 След това добавете още 2 литра вода и оставете съда да се готви на слаб огън, докато водата в него падне до отбелязаното ниво. С други думи, в резултат трябва да получите точното количество бульон – 1 литър.
  • 3 След сваряване цвеклото се изважда, смила се на ситно ренде с кора и се връща във водата, в която ще престои още 20 минути. 4 Полученият продукт се охлажда и филтрира.

Използване на зехтин за прочистване на черния дроб

Всяко растително масло е склад от здравословни мазнини, които имат благоприятен ефект върху функционалността на черния дроб. Те имат холеретичен ефект и се използват активно в традиционната медицина. Освен това схемата на превантивния курс е изключително проста: всеки ден на празен стомах, 0,5 часа преди хранене, трябва да пиете 30 ml зехтин. За максимална ефективност на процедурата си струва да изберете такава, която е направена по технологията на студено пресоване.

Репичките също могат да помогнат за пречистване на този орган

За процедурата трябва да подготвите 10 кг репички. Измиват се старателно, като се отстраняват всякакви повреди и се натрошават в месомелачка, без да се отстранява кората. От получената каша се изстисква сок (получава се оло 3 литра).

Обобщавайки горното, заслужава да се отбележи, че всеки от тези методи ви позволява да получите добри резултати само ако спазвате всички правила за неговото прилагане, както и общи препоръки за почистване на черния дроб. За да избегнете проблеми, преди да ги използвате, определено трябва да посетите специалист, включително за да изключите наличието на алергия към някой от компонентите на лечебни отвари, напитки, инфузии.

Можете да разгледате и тази статия, в която дотса добре са описани модерни методи за пречистване на черния дроб.