Лятната сватба е предизвикателство, защото трябва да съобразим много фактори. От една страна, през отпускарския сезон е трудно да ангажираме повече хора, които да присъстват. Но и за това си има решение – просто трябва да започнем с организацията по-рано. Друг проблем е свързан с времето.

Свикнали сме, че през лятото е слънчево и топло, но последните години бяхме доста изненадани от климатичните условия. С други думи – нуждаем се от план Б, с който да си гарантираме спокойствие по време на сватбата, дори времето да е на друго мнение.

Ако на морето сватба през лятото е изключително романтично и мечтано преживяване, то в София нещата са малко по-различни. За жалост, не всеки може да си позволи да организира сватба край морето, особено в разгара на сезона. Причини са ясни – финансови, организационни и какво ли не. Но въпреки това можем да си осигурим тази морска атмосфера. Как да се случи това?

Избор на подходяща декорация

Атмосферата е тази, която прави тържеството хубаво или лошо. Същото важи и за сватбения ден. Ако подберете подходящ декор, дори в столицата може да се почувствате като на брега на морето. Няколко идеи какво да използвате:

  • Морски мотиви – на всяка маза, избор на цветове, в цялостната декорация на ресторанта, на поканите и прочие.
  • Автентични места за снимки – например, до плакат с морето, специално изработена рамка с морски мотиви. Може да включите и различни допълнителни екстри като плажни венци, сламени шапки и други, ако се вписват в цялостната тема на събитието.
  • Избор на коктейлен бар с морски мотиви – какво по-хубаво от свежи морски коктейли, които да ни отведат на брега на морето.

Избор на ресторант с градина и басейн

Може би най-подходящото място за лятна морска сватба в столицата е ресторант, който да има градина. А защо не и басейн. Прохладно, красиво и съвсем морско – всичко това може да се случи в хотелски комплекс „Монтесито“. Сбъднете вашата мечта за прекрасна сватба в столицата! Разгледайте актуални снимки на ресторанта-градина и си представете вашия сватбен ден тук.

 Храната

Декорацията на храната, масите, изборът на меню – всичко това трябва да е добре обмислено. И съобразено с цялостната ви концепция за тема на сватбата. През летния сезон сватбените менюта са по-леки, а тортите – с плодове и нежни текстури, за да отговорят на очакванията. Все по-модерно е да се избират различни морски аксесоари, които се поставят по масите – рапани, миди и др. Не е случайно и тортата да бъде в този стил.

Детайлите са важни

Когато организираме сватба, всичко има значение. От цвета на салфетките до подредбата на масите, през светлината в помещението и поднасянето на храната. Опитайте да планирате всичко предварително, за да се насладите на този приказен ден.

Заредете се с празнично настроение

П.С. Не забравяйте и за празничната музика. Ако искате да постигнете морски акцент, най-добре да помислите предварително каква музика да пуска вашия диджей.

Хотелски комплекс „Монтесито“ Ви пожелава щастлив празник с много емоции и сбъднати мечти! Бъдете щастливи по пътят, който сте избрали за светлото бъдеще!