Световната купа по сноуборд, която се проведе в Пампорово на 20 и 21 януари 2024 г., се оказа истински успех за курорта. Събитието привлече над 10 000 зрители от цял свят, което е рекорд за курорта.

„Това е безпрецедентен успех за Пампорово“, заяви Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово АД“. „Състезанието показа, че курортът е способен да организира събития от световно ниво и да привлича международни туристи.“

Световната купа по сноуборд не само привлече нови посетители в Пампорово, но и стимулира интереса към сноуборда в България. „Състезанието беше чудесен начин да популяризираме сноуборда в България“, каза Радослав Янков, българският състезател, който завърши на 4-то място при мъжете. „Уверен съм, че това ще доведе до увеличаване на броя на хората, които се занимават с сноуборд в страната.“

Състезанието също така даде възможност на местните жители да се запознаят с някои от най-големите имена в сноуборда. „Това беше уникален шанс да видим на живо световните шампиони“, сподели Мария Иванова, жител на Пампорово. „Съвсем спокойно мога да кажа, че това беше най-доброто събитие, което някога съм виждала в Пампорово.“

Световната купа по сноуборд в Пампорово се оказа истински празник за курорта и България. Тя не само даде възможност на хората да се докоснат до магията на сноуборда, но и даде нов тласък на туризма в страната.

Ето някои интересни факти за Световната купа по сноуборд в Пампорово:

  • Състезанието привлече над 10 000 зрители.
  • Участваха 96 състезатели от 16 държави.
  • В дисциплината паралелен слалом при мъжете победител стана австриецът Винцент Кифер, а при жените – американката Кели Слейд.
  • Радослав Янков завърши на 4-то място при мъжете.

Световната купа по сноуборд в Пампорово е събитие, което ще остане в историята на курорта и България. То не само ще стимулира развитието на сноуборда в страната, но и ще даде възможност на местните жители и туристи да се докоснат до магията на световния спорт.

В тази версия на новината се акцентира върху положителните ефекти на Световната купа по сноуборд върху туризма в Пампорово и България. Състезанието привлече рекорден брой зрители, което е знак за нарастващия интерес към зимните спортове в страната. То също така стимулира интереса към сноуборда и даде възможност на местните жители да се запознаят с някои от най-големите имена в спорта.

Генерален спонсор на Световната купа по сноуборд е inbet, компания, която раздаде и много награди на участниците!