Симитли от дрон
Град Симитли панорамна снимка от дрон

Симитли – едно от градчетата, намиращо се в подножието на Пирин планина

Град Симитлѝ се намира в Югозападна България. Той се намира в област Благоевград и е в близост до град Благоевград. Градът е административен център на община Симитли. Град Симитли е разположен на 14 km южно от Благоевград и 48 km северно от град Сандански. Намира се в Симитлийската котловина в полите на планините Рила, Пирин и Влахина. Река Струма го разделя на две части – същинския град Симитли и квартал Ораново. Тук Струма приема Градевската река. От изток е заграден от западните склонове на Рила и Пирин, а от запад – от Влахина. На 25 km от град Симитли във Влахина планина се намира скалният феномен Коматински скали.

Ежегодно в града се провежда маскарадния кукерски фестивал Симитлия! Храмът „Св.Александър Невски” и Кръста, които се намират над град Симитли също трябва да се види!

Празникът на град Симитли се чевства всяка година на 8 септември, като винаги е съпътстван с богата празнична програма, много веселие и положителни емоции.

Град Симитли – кадри от дрон, заснети от Dzhunev Photography

Симитли е едно от малкото малки градчета, които през последните години бележат ръст, и като бизнес, и като интерес от млади семейства, да живеят там.
Редица предприятия отвориха врати именно в град Симитли.

Управлението на града през последните години, определено (без да правя четки) показва резултат! Градът се развива в правилна посока и за тези думи говорят фактите.
Например, в града има страхотен плаж, има фабрики, работна ръка, има произвоство.

Отделно самото градче е спокойно за живеене. Вярно е, много от жителите на града са зад граница, но вярваме, че това ще се промени и хората от чужбина ще се завърнат по родните си домове.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  СИМИТЛИЯ 2019

Симитли #Simitli #Симитлѝ #Благоевград

Симитли, Simitli, Simitly city, simitly, Симитли България, Simitli Bulgaria, Visit Simitli, Pirin, Struma, Струма, река Струма, главен път е-79, Магистрала Струма, Симитлия, Simitliya, Simitlia

Град Симитли панорамна снимка от дрон

Цялото видео – полет над град Симитли вижте тук: