Някои казват, че хората не могат да съществуват без любов, по-смелите казват, че най-много се нуждаем от кислород, но сме сигурни, че храната е горивото за човешкото съществуване. Ядем я всеки ден, но колко знаем за нея?

Вижте този списък с интересни факти за храната, които ще ви удивят. Може да сте чували за някои от тях, но просто няма как да знаете всички!

Русия класифицира бирата като алкохол през 2011 година

Преди 2011 година бирата и всяка алкохолна напитка под 10% алкохол се класифицираше като безалкохолна напитка в Русия. Ясно е, че това няма как да продължи вечно, така че страната въведе законодателство за контрол и ограничаване на продажбата на бира за борба с прекомерното пиене.

Най-крадената храна в света е сиренето

Определено един от най-изненадващите факти в този списък е, че най-крадената храна в света е сиренето, споделят от foodpanda. Около 4% от цялото сирене, произведено в света, се краде. Има дори черен пазар за откраднати сирена.

Бананите са плодове, но ягодите не са

Този факт обикновено се знае само от ботаници. Бананите, краставиците, кивито са класифицирани като плодове. Ягодите, къпините и малините не са.

Ето сега вероятно ще поставите под въпрос всичко, което сте мислили, че знаете за живота…

Омари и стриди преди са били храна за работническата класа

Такава е лудата природа на живота, че храните, за които хората плащат цяло състояние в ресторантите, някога са се смятали за едва достойни за консумация от човека. Омарите са били нещо като досадни морски насекоми, които се продавали трудно през деня. По-рано те се изхвърляли обратно в морето или се давали на слугите.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Живота не винаги ти дава това, което искаш, а това което трябва

Преди това пък е имало закон за това колко омари могат да се дадат на затворник, тъй като твърде много се е смятало за жестоко. Как само са се променили нещата!

Можете да чуете как ревенът расте

Стар метод включва поставянето на засаден ревен под тъмен навес, подвеждайки го да мисли, че е пролет. Това го кара да стане неестествено голям с неестествено бързи темпове. Толкова бързо, че можете да чуете как ревенът расте и се разлиства.

Големи групи шам фъстък могат да изгорят спонтанно

Маслените влакнести материали, използвани за транспортиране на шам фъстъка, могат да причинят избухването на ядките в пламъци. Бъдете внимателни, когато минавате покрай голяма купчина шам фъстък.

Стикерите върху плодовете са годни за консумация

Не е нужно да се побърквате, когато отхапете стикера върху някой плод, те не са опасни за здравето. Е, все пак това не е причина да не внимавате и да ги ядете…

Да, стикерите може да са годни за консумация, но са пластмасови все пак и не са биоразградими.

Здравословните храни струват до 10 пъти повече от джънк храните

Един от онези факти, които за съжаление не са особено радващи. Западната част на света е изправена пред криза със затлъстяването, което периодично води до разговори за налози и данъци върху нездравословната храна.

Би било толкова хубаво, ако здравословната храна стане по-евтина от нездравословната храна… Така или иначе, ако се чудите защо има криза на затлъстяването, ето една от причините! Да се надяваме, че това ще се промени някой ден.