Начало За душата Стъпка по стъпка към един по-опростен живот!

Стъпка по стъпка към един по-опростен живот!

Стъпка по стъпка към вътрешния мир и съзнаване.

2028
0
stupka po stupka kum vurha

stupka po stupka kum vurhaСтъпка по стъпка към един по-опростен живот!

 

Стъпка по стъпка променяме себе си, променяме живота си, променяме целите си и желанията си. Но най-голямата промяна е тази вътре в нас, която ако осъществим достигаме до зрънцето истина, което ни е липсвало в живота. Днес обществото е прекалено капитализирано, чувствата са отхвърлени на заден план или напълно хиперболизирани. На днешния човек му е нужно да се обърне към един по-опростен живот, за да постигне вътрешен мир първо със себе си, а после и с околните! Ето и как стъпка по стъпка да се обърнете към един по-семпъл и изначален живот, от които така имате нужда.

 stupka po stupka v pqsukaСтъпка по стъпка към вътрешния мир и съзнаване

Променете мисленето си и отхвърлете негативите – да се освободиш от негативните си мисли е, като да се освободиш от неимоверно тежък товар, който ти е тежал с години на гърба. Защо винаги гледаме от негативната или положителната страна на нещата? Ако оставим мисълта ни да тече, като един поток, то ще погледнем трезво и спокойно на дадена ситуация и така ще се освободим от негативизма си или прекалената си склонност да разкрасяваме действителността. И двете опции са изкривена реалност, която ни оплита в капана на един недействителен живот! Затова, ако промените мисленето си, променяте и живота си.

Говорете, когато имате какво да кажете и не оставайте твърде дълго в интернет или пред телевизора – днес отвсякъде сме обградени с медии, било то в мрежата, по телевизора, чрез рекламите – всичко е медия. Дори най-семплите и обикновени новини, могат да бъдат представени, като трагедии или успехи. Не се предоверявайте на медиите, те пречупват живота през една куха призма, която ви кара да чувствате отчаяние или екзалтация в следващия момент. Доверете се на природата, на срещи с приятели, на активен действителен живот и не захранвайте ежедневието си с факти, които не са ви нужни! Относно говорене, то не трябва да се мълчи, но пък не трябва и да се изговарят купища празни думи. Винаги говорете, когато имате, какво да кажете, а не просто да говорите!!! Думите са силно оръжие, с тях трябва да се внимава, защото в противен случай могат да ни навредят на нас или на околните.

stupka po stupa do oblaciteВнимавайте с целите, които си поставяте

Стъпка по стъпка към по-опростен живот, включва и смислено определяне на целите. Може и да ви се иска да сте известен певец, политик или актьор например, но дали това е точно за вас? По правило няма човек, който да иска да бъде беден материално, а душевното му състояние не го тревожи съществено. Понякога богатството се крие там, където и не предполагаме, затова поставяйте си изпълними и реални цели, стъпка по стъпка пълзете по стълбицата, за да може в крайна сметка да постигнете вътрешен мир и осъзнатост.

Живейте съобразно с природата – да, трудно е, но не е невъзможно. Да живеете по природни правила значи: да хапвате храна дарена от природата, плодове, зеленчуци и всичко което ни се предлага натурално, без да изпадате в крайности все пак! Да се разхождате, да бъдете част от света, планината, реката, морето и движението на тази земя. Да вдишате мириса на чужди земи и да усетите близостта на родното. Природата е най-големият ни учител в живота, нищо в нея не е случайно, там стъпка по стъпка живота изпълва деня и нощта.

Не се обграждайте с вещи, а с хора

Всъщност и прекаленото обграждане с хора не води до по-семпъл живот, но все пак всеки човек е в различна степен социален или антисоциален, затова обградете се с точно толкова хора, колкото ви казва сърцето, душата и разума!!! Относно вещите, те са преходно явление. Нито една вещ, била тя и сантиментална не може да ви бележи, така както го прави един човек. И без това материализма ни днес е на хипер ниво, така че колкото по-малко, толкова по-простичък е живота ни и свободен за истинското в него.

Забравете за постоянната ангажираност и стъпка по стъпка се отърсете от поставянето на срокове – колкото сме по-ангажирани, толкова сме по-нещастни, по-негативни и по-лабилни. Защо ли? Защото натрупваме върхови нива стрес! И като добавим и сроковете, които постоянно ни преследват, направо навлизаме в едно кошмарно ежедневие. Оставете живота да тече естествено. Няма да пропуснете нищо, стига да отворите стъпка по стъпка очите си за него!

Просто бъдете по-уверени, умерени и осъзнати. Така стъпка по стъпка достигате вътрешен баланс, които ще ви направи осъзнати и щастливи хора.