Начало Пътуване Ходи ли ви се в Перу? Ето какво предлага дестинацията!

Ходи ли ви се в Перу? Ето какво предлага дестинацията!

Ходи ли ви се в Перу? Ето какво предлага дестинацията!

2699
0
machu pichu peru

machu pichu peruХоди ли ви се в Перу? Ето, какво предлага дестинацията!

 

Ходи ли ви се в Перу? И има защо! Като дестинация, тази е наситена с нови, вълнуващи и нетипични за нас българите преживявания. В Перу културата, начина на живот, действителността е друга. Климата е друг и хората са различни, но все пак на фона на всичко това, няма човек които да не се е впечатлил най-много от Мачу Пикчу. Нека ви разкажем малко повече за екзотиката на тази непривична за българите дестинация и какво е добре да не изпускате, отивайки там.

Ходи ли ви се в Перу? Ето и какво да видите.

За да стигнете до Перу има няколко варианта, но най-удачният е с прикачване от Испания. Разбира се вече има множество различни оферти затова оставяме на вас да прецените, коя е най-изгодната за вас. Кацането е в Лима най-често, където е топло и влажно. Когато у нас е зима, в Перу е знойно лято, така че зимата се оказва най-удачния сезон да поемете към екзотиката на страната. Лима е доста космополитен и полюсен град. Обикновено отсядането тук е по хостели, където условията са прилични. Препоръчваме ви да разгледате едни от новите квартали на града Баранко и Мирафлорес. Самата Лима е подреден и красив град, така че има много какво да се види и в него.

И така дошли сте в Перу на 100% заради легендарните инки и Мачу Пикчу, така че нека поемем натам. От Лима до Куско – древната столица на инките, се стига със чартърни полети за туристи. Самият Куско е един друг свят. Разположен високо в непристъпната планина, града е изграден през 1438 година от Пачакути – император на инките. В града всичко е много по-автентично, местните са традиционно облечени в пъстрите си национални облекла. Те са изключително мили и дребни хора, които имат странни привички, като хапването на морски свинчета на клечка например. J Ако пътувате с градския транспорт, което ще ви се наложи вероятно, ще забележите малките размери на всичко, сякаш сте в страна на митични същества. Ходи ли ви се в Перу? Да!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Събор в село Челопечене, община Каварна и отбелязване на 100-годишен юбилей на Народно читалище "Искра - 1923"

pustinq w peruКато цяло на едни 3500 метра надморска височина…

е трудно да се адаптираш, но местните потомци на инките, предлагат удачен лек за целта. Те предлагат бонбони, бира, чай и още редица неща, за да лекувате височинната си болест. Препоръчваме ви да посетите „Храма на слънцето“, центъра на града и невероятния местен пазар на открито за свежи сокове от екзотични плодове. Ако не сте с организиран тур на местността, което и препоръчваме, задължително посетете близкото селце Писак. Тук можете да усетите величието на тази уникална природа, която ви обгражда отвсякъде и да си купите разнообразни неща от ламска вълна, която е силно характерна за района. Ходи ли ви се в Перу сега?

И така за края оставихме Мачу Пикчу разбира се. Няма такова велико усещане за безвремие, което ще усетите тук. До дестинацията се правят редовни турове с автобус, с влак или пък пеша по маршрут, но не винаги последната опция се предлага. Мачу Пикчу е в подножието на града Агуас Калиенте (Aguas Calientes). Ако искате да се насладите на страхотни гледки по пътя към тази дестинация, доверете се на влакчето, което можете да хванете от Олантаитамбо (Ollantaytambo). Между другото до това градче има страхотни минерални извори, за които малко се говори в туристическите брошури и малко се посещават от туристи, но пък може да ги посетите. За Мачу Пикчу може да се каже само едно – източник на енергия! Трябва да го видите, за да го усетите, затова няма да изпадаме в обяснения. Ще ви препоръчаме само да не ходите в най-силния туристически сезон и да го посетите по-рано сутринта, защото наплива от туристи ще развали магията. Ходи ли ви се в Перу? Неустоимо е нали?

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Датата 24 май – Ден на Народната просвета на България

lima peruПреди да поемете към Лима…

и да се потопите в старинната и част за релаксация, препоръчваме ви да усетите един нестандартен по същността си спорт – каране на сноуборд в пустинята. Да, Перу си има и пустиня, напълно контрастираща на тучната зеленина по високите му планини.  Именно в градчето Ика има оазис насред пустинята, където може да отседнете в приятно местно хотелче и да пробвате нестандартния спорт. След, като се изкачили по гладките пясъчни дюни няколко пъти и сте се спуснали, навярно ви се иска да отморите в местния бар. На другата сутрин, ако ви е омръзнало, може да поемете към старинна Лима и да се потопите още малко в този космополитен град. За Перу ще ви трябват поне 10 дни и то да разгледате най-основното, ако имате повече останете, заслужава си. Хората тук са уникално готини, но бъдете готови и за пазарлъци, защото те са част от местната действителност. Е, приятна почивка и да и се насладите. Ходи ли ви се в Перу? Определено да, нали.