ЧЕСТИ ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОРА НА БЕЛЬО

Изборът на дамско бельо е тема, която не се учи в училище, но сутиенът и слиповете създават силуета, подчертават детайлите на фигурата и правят образа спретнат. Повечето момичета правят определени грешки при избора и закупуването на бельо и половината от тях могат да бъдат избегнати, ако знаете простите правила. Как – прочетете по-долу, в статията са описани най-честите грешки при избора на бельо и препоръки как да ги избегнете.

ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОРА НА БЕЛЬО
Днес е обичайно да се считат за бельо само сутиен и бикини, дори комбинациите са изчезнали от нашия гардероб. Нека да разберем как да не попаднем в неудобна ситуация поради грешки при избора на сутиен и бикини.

Грешен размер сутиен
По-често момичетата купуват сутиен, който е по-малък, отколкото трябва. Сутиенът има две мерки – обем на чашката и обем под бюста. При размера на закопчалката има правило: 1-2 пръста трябва да влизат между всеки ластик и тялото без дискомфорт. Не трябва да забравяме, че с течение на времето сутиенът ще се разтегне малко, така че при закупуване трябва да е удобно на централната кука.

С обема на чашата ситуацията е по-интересна, защото момичетата понякога умишлено купуват корсаж с размер по-малък, опитвайки се визуално да увеличат бюста. За съжаление, малкият сутиен създава допълнителни гънки, изпъква бюста неестествено – всичко това се вижда с просто око. Сутиенът по размер и подходяща форма е ключът към перфектното деколте.

Отделно си струва да споменем бельото за отслабване. Много дами се опитват да спечелят няколко сантиметра, като го купуват с размер по-малък. Всеки прекомерен натиск върху кожата води до застой на кръвта и други здравословни проблеми, но ако малък сутиен трябва да се носи с години, преди да се появи проблем, то при оформящото облекло всичко е по-строго. Нещата за отслабване по принцип могат да се носят не повече от 6 часа подред и ако това не е достатъчно, момичето ще се върти само пред огледалото, без да навреди на себе си.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Най-продаваните книги за 2017-та година

Обратната страна е твърде голямо бельо. Сутиенът ще изпъква грозно през дрехите и все още няма да изпълнява основната си функция – поддържане на гърдите. Това означава, че дамата ще получи грозно деколте, което няма да издържи на никакви физически натоварвания, а като бонус ще доведе до болки в гърба, особено за момичета с големи гърди.

Грешен размер и модел гащички
Изборът на бикини е също толкова важен, въпреки че не се виждат. На първо място, те също трябва да бъдат с правилния размер и материал. Ако бикините са малки, тогава ще се вижда дори през най-тесните дънки. Ще се откроят шевове, различни обеми под шортите и до тях.

Ако бикините са големи, тогава те ще се съберат под дрехите в гънки, изглежда най-малкото неподредено, максимум – визуално ще добави няколко сантиметра отпуснатост.

Изборът на правилния размер бельо е важно умение, което трябва да овладеете. В крайна сметка спретнатият външен вид е половината от битката. Но за перфектната визия все пак трябва да изберете правилния модел бикини. За всеки тип фигура е разработена собствена форма на бикини, както и за различни дрехи.

Прашки
Прашките стоят отделно в редица модели гащички. На първо място, защото могат да се носят с всякакви дрехи. И втората причина е, че не се препоръчва да се носят постоянно. Да отидеш на среща, да ходиш с тясна рокля е страхотно, да я носиш през цялото време е опасно.

Много прашки могат да се похвалят с напълно синтетичен състав и изключително малко количество плат. Те се затварят толкова малко, че много чувствителните лигавици влизат в контакт с панталони, пола и ако едно момиче харесва мини, тогава с повърхности на улицата. Всичко това бързо завършва с нарушение на микрофлората, млечница и дори заболявания.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Благовещение Богородично - Град Разлог

Синтетичният състав също действа по два начина. От една страна, кожата под такива бикини не диша, но там няма достатъчно материал, който да създава проблеми. От друга страна, те ще се търкат при движение, ще оказват натиск върху кожата и лигавиците. И това е поне неудобно, като максимум – ще доведе до постоянно раздразнение.

Прашките бяха актуални, когато на мода навлязоха прилепналите дрехи, а бельото си остана памучното. Днес в магазините можете да намерите безшевни бикини, които няма да се виждат през тясна рокля или пола. Ако искате – заради една вечер по прашки проблеми със сигурност няма да възникнат.

Дантелено бельо и избор на материал
Грешният материал е грешка, но не само на външен вид, но и на комфорт. Синтетичната тъкан не пропуска въздуха, под бикините и сутиена кожата гние, започват да се развиват патогенни бактерии. Ако това е неприятно за кожата на корсажа, но не е опасно, тогава за лигавиците на интимната зона може да завърши с млечница.

Изглежда, че можете да изберете естествена тъкан, като памук, бамбук или коприна. От една страна, това е наистина добър вариант, но чистият памук и бамбук бързо се разтягат и губят формата си.

Решението на този проблем е компромис. Най-доброто бельо е 80% памук или бамбук и 20% синтетични материи като еластан. Такива бикини и сутиени са безопасни, удобни и не губят формата си дълго време.

Неправилно пране
Последната често срещана грешка, която правят повечето момичета, е неспазването на условията за пране. Винаги трябва да четете етикетите и да следвате техните изисквания, тогава бельото ще продължи много по-дълго и няма да загуби привлекателния си външен вид.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Ползи от наемането на офис в бизнес парк: предимства за малкия бизнес

Бельото трябва да се пере в отделна торба, като винаги се спазва температурния режим. Ако искате гарантиран резултат, перете на ръка, но това е съвет за перфекционисти.