Начало Пътуване Юлски събития надлъж и шир из България

Юлски събития надлъж и шир из България

Юлски събития из цялата страна.

2108
0
hipi-fest-juli-bg

hipi-fest-juli-bgЮлски събития надлъж и шир из България

 

Юлски събития през летния месец на „Сутрешното слънце“ в България има много. Освен в столицата има и редица други места, които да посетите и да видите по нещо. В разгара на лятото, купона е на максимум и не само по морете можете да се забавлявате. В Бургас, Пловдив, Велико Търново, София, Сливен, Габрово, Мелник и още на много места, можете да намерите по някое интересно събитие. Но ето и какво ще ви споделим, някой събития минаха, но голяма част предстоят, така че стягайте пътешественическата раница и тръгвайте.

Юлски събития из цялата страна

Започваме с отминалите събития и се надяваме да сте ги посетили, но ако не сте – може и другото лято да го направите, така че нека кажем по две думи за тях! В Мелник на 1-ви и 2-ри юли се състояха Дните на Възрожденската култура. Посетителите бяха запознати с историята на най-малкото градче у нас и неговите разнообразни занаяти – от околията на Мелник и Свети Врач. Автентичния фолклор беше изключително забележителен и силно се надяваме през 2018 отново да станем свидетели на подобно събитие. По същото време във Велико Търново се състоя фестивала Ежедневието на Средновековен Търнов град. Това издание му беше второто и мина под надслов Възходът на Калоян. Събитието беше на уникалната крепост Царевец и се надяваме догодина да е все така интересно.

В Пловдив пък на Гребния канал се състоя страхотния фестивал Hills of Rocks на 1-ви юли. В него над 30 групи от страната и чужбина се вихриха на цели три сцени. Guano Apes и Evanescence бяха забележителни и се надяваме догодина Градът под тепетата отново да ни зарадва с нещо подобно. И така продължаваме с това, което предстой от към Юлски събития! На 7-ми е последния ден от нощната сцена пред театър Иван Вазов, така че възползвайте се от последния си шанс, ако не сте и гледайте Почивен ден от Камен Донев.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Черноморец - иконостасът "Св. Петър и Никола"

festiwali-juli-bulgariqНа 8-ми юли пък в Балчик ще се състой прекрасния детски фест Пясъчни творения.

За децата това ще е уникално забавно, така че посетете го, ако можете. В Габрово пък по случай 15-то издание на Международния панаир на традиционните занаяти ще се състой изложбата Майстори, в Етъра. Тя ще бъде на ваше разположение до 30 септември чак, така че непременно я посетете. Юлски събития продължават с…

Музикалния фестивал на Враца, организиран за шести път на връх Околчица е любимо събитие за мнозина. Той ще се проведе традиционно на 28-ми и 29-ти юли. Ще има международни банди, местни групи и много богата програма, така че не пропускайте приказната природа в съчетание с готината музика. В Сливен на Карандила за пети пореден път ще станем свидетели на феста Лятна случка. На 14-ти до 16-ти юли ще можете да станете част от алтернативните изкуства, така че действайте. До 8-ми юли в Търново можете да посетите и Джаз феста там, както и пешеходния тур в чест на 140 години от Освобождението на града. На 17-ти и 18-ти юли пък е събитието Приключенската игра на Царевец, където посред приключението ще се потопите в историята на Старопрестолната столица. И още Юлски събития…

muzikalen-fest-moretoВ морски Бургас от 28-ми до 30-ти юли ще се проведе феста на Виното за четвърти път.

Тук ще опитате маркови вина в двора на Флора и ще се насладите на жива музика вечерта, така че ако сте наблизо си заслужава. До 25-ти юли в Пловдив пък може да се насладите на изложбата Път на младите в местната Бяла къща. И за финал столицата предлага до 16-ти юли изложбата-инсталация Автопортрети, както и експозицията Фрагментарни истории до 26-ти юли. Изложбата в София Накити и носии ще е на разположението ви до 2-ри октомври пък. Въобще има много Юлски събития, които да се посетят и видят, стига да искате приключения. А, защо не, нали е лято все пак.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Смутито идеалното решение за здравословен живот