Етеричните масла са натурален метод за доставяне на редица ползи в здравословен и емоционален аспект.

Те притежават естествен произход, който е изцяло благоприятен за човешкия организъм и психологическото състояние.

Какви са основните 3 ефекта от етеричните масла?

Козметични ползи

Важно е да се подчертае ролята на етеричните масла в козметичния свят. Тяхната популярност в грижата за кожата, косата и ноктите, непрекъснато нараства, заради ценния им  растителен произход.

Етеричните масла на Дотера оказват благоприятно влияние на кожата, като й придават еластичност, премахват несъвършенствата и подхранват нейната влага в дълбочина. Освен това, маслата доказано се борят с различни кожни проблеми като акне, екземи и др.

Натуралните масла укрепват ноктите, заздравяват ги и стимулират техния растеж. По отношение на косата, те също оказват значими ефекти. Благодарение на маслата, се стимулира растежа на косата, укрепва се косъма и се възстановява нейния блясък.

Здравословни ползи

Етеричните масла са невероятен естествен лек за различни здравословни проблеми. С помощта на своя растителен и билков състав, те могат да се справят с различни болести и да предотвратяват развитието на някои от тях.

Маслата с натурален произход доказано укрепват костите и мускулите в тялото. Те могат да предотвратят различни болести, свързани със ставите, както и да подпомагат двигателните функции в организма.

Естествените растителни масла могат да предотвратят сърдечно-съдови заболявания, да възстановят хормоналния баланс, да подпомогнат процесите на запаметяване и да намалят риска от развитието на някои видове рак.

Психологически ползи

Друг благоприятен ефект на етеричните масла е тяхното действие върху психологическото състояние. Те се грижат за укрепването на емоционалното здраве с помощта на своите наситени билкови аромати, които проникват и въздействат върху сетивата.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Ремонт на къща или вила

Етеричните масла доказано намаляват нивата на стрес, като възстановяват хармонията и носят успокояващо действие. Те изпълняват релаксираща функция за максимално отпускане и отпочиване на тялото.

Още едно полезно действие на маслата е, че те насърчават енергията, зареждат тялото и подобряват настроението. Техните аромати енергизират и възстановяват силите.

Нека обобщим с няколко думи:

Етеричните масла са иновативно предложение от света на медицината и козметиката. Те доставят незаменими ползи за тялото, здравето, красотата и психиката.

Най-важните ефекти на маслата с натурален произход са тяхното действие върху кожата, ноктите и косата, както и безценните им ползите върху здравето и емоционалния баланс.