Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по света

Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по света

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката от разнообразен стил, жанр и въобще течения има по цял свят. Те са изградени в памет на едни наистина доказали се и любими на много хора музиканти в своите си сфери. Дали градовете, където са издигнати тези така да се каже интересни забележителности, са ги издигнали за да привлекат туристи няма значение.

  Единственото, което има значение е, че те наистина си заслужава да бъдат посетени, защото са изключително ярки. Много туристически агенции, дори ги включват в атракциите на своите листи със забележителности към дестинации. Затова ето и кои са едни от най-атрактивните от тях. Може да ви се прииска да ги посетите.

Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по света Започваме с легендарните Бийтълс и паметника им издигнат в родината им Англия, в Ливърпул. Въпреки, че тази култова група за  мнозина млади и стари, има редица паметници по света, то този е уникален, защото е изграден със средства от почитатели. Четиримата легенди Джон Ленън, Пол Макартни, Ринго Стар и Джордж Харисън се разхождат фриволно по улиците на родния град Ливърпул и сякаш всеки един момент ще оживеят пред очите ви отново, както пред 50-те и 60-те години на 20-ти век. Тези поп идоли, легенди и иноватори в музиката и начина на едно по-модерно и младежко обличане, са уникално истински предадени именно в този си паметник. Така, че напълно си заслужава да дойдете в Обединеното кралство, Ливърпул и да видите едни от 100-те най-добри изпълнители на всички времена, според списание Роулинг Стоунс.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Японски мъдрости навеждащи ни на размисли

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по света Пренасяме се в Швейцария, Монтрьо. Тук можете да се насладите на един страхотен паметник на легендата Фреди Меркюри от групата Куин. Този идол на поколения музикални почитатели от 80-те години ще бъде запомнен с ексцентричната си природа и уникалния си глас. Неговата неочаквана и разтърсваща смърт пред 90-те, оставя смаяни редица негови почитатели. Фреди умира от болестта СПИН и оставя милиони тъжни сърца по света. Роден на остров Занзибар в семейство поклонници на Зороастризма, цял живот живата легенда е бил уникално талантлив и е бил надарен художник и спортист, освен велик музикант. Ако наминавате към Швейцария, прескочете и до тук заслужава си.

 

 

 

 

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по светаАтрактивни музикални паметници на идоли в музиката, няма как да пропусне легендарния музикант и магнит за дамите Елвис Пресли. Така нареченият крал на рока има неизброимо количество паметници по света. Славата му на легендарна музикална легенда, никога няма да угасне и е сравнима със звездите в небето. Избрахме за вас паметника на Елвис на екзотичните Хавай в Хонолулу. Именно там през 1973 година рокаджията взривява света с концерт на живо, предаван по цял свят по сателит. Естествено Елвис е с така култовата си китара отново и в легендарната си поза.

 

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по светаИма ли любители на джаза? Те биха се насладили с удоволствие на следващият предложен от нас сред атрактивни музикални паметници на идоли в музиката. Той се намира в САЩ, именно в люлката на джазовото изкуство, Ню Олиънс. Там е роден незаменимият гении на тромпетистът Луис Армстронг. Както всяко трето чернокожо хлапе от бедно семейство Луис има изключително труден живот, но в дома за бездомници се записва в духовия оркестър и така започва пътя си към славата. Армстронг започва да свири по слух, но пътят му към Холивудската алея на славата е все нагоре и напред. Просто ще е непростимо да дойдете в Щатите и да не посетите паметника на създателя на легендарните мелодии, като „Какъв прекрасен свят“ и „Хей Доли“.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Живота игра на шахмат с неопределена полемика

  Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката по светаАтрактивни музикални паметници на идоли в музиката продължават с паметника на незабравимата Едит Пиаф. Той сам по себе си е много интересна скулптура и представя легендарната изпълнителна на френски шансони във вихъра на танца. Паметника се намира във Франция в Париж на площад специално посветен на примата разбира се. Живота на богатата и известна впоследствие Пиаф е белязан от бедност първоначално и някак си трагедиите в живота и я преследват. Тя губи много рано и двамата си родители, впоследствие дъщеря си и през това време така разпознаваемият и тембър се пропива, с като че ли още по-голяма дълбочина и болка. Уникално място и уникална певица, трябва да се посети на всяка цена.

 

 

 

 

Атрактивни музикални паметници на идоли в музиката свършват до тук. Надяваме се, че са ви харесали и ще ги посетите някои ден или поне ще си пуснете да изслушате някоя песен от тези безгранични таланти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here