СПОДЕЛИ

Всяка домакиня ще се съгласи, че кухнята трябва да бъде удобна, функционална и непременно – красива. Но понякога кухнята може да е много разчупена, съвсем различна от традиционните такива. И за да се постигне уникалност, нещата не са съвсем трудни, достатъчно е да се използва проект, който е по въображение на домакинята, да се интегрират нестандартни рафтове, кухненски модулни секции, както и да се предвиди пространството до всеки сантниметър.

Повечето компании, продаващи кухненско обзавеждане, предлагат подобна възможност за работа по проект, достатъчно е да сте подготтвени, да знаете какво искате, и как го искате.

Как да започнем с проектирането на уникална кухня?

Първо, важно е да намерите вдъхновение за бъдещия проект. То може да бъде придобито, разглеждайки модерни списания за дизайн, както и от онлайн издания.

Бъдете смели и необичайни. Това означава, че не бива да се страхувате да използвате ярки и нестандартни цветове.

Трябва да се отдалечите от обичайния начин за декориране на стаята. Боите и тапетите са отличен вариант, но модерните компании предлагат огромен избор на довършителни материали. Не се страхувайте да ги използвате, дори ако нямате представа къде да започнете. Камък, пластмаса, дърво, метал – за всички има място във вашата кухня. Особено, ако решите кухнята да бъде уникална.

Изберете цвят. Ако нямате представа какви са цветовете на стените, пода и тавана, най-вече можете да разгледате каталозите на производителите на бои и настилки. Със сигурност ще намерите нещо, което да ви заинтригува. Изборът на цвят за мебели е още по-лесен, достатъчно е да се свържете с производителя, който прави кухнята. Можете да поискате мнение за цвят, материал и текстура, които ще отговарят на вашите изисквания и да се хармонизират с избрания стил на стаята.
След като се решат основните въпроси, ще трябва да решите какви аксесоари ще има Вашата нова кухня.

Няма нищо по-добро от оригиналното, особено, когато е създадено по ваш проект. Така ще можете да изпълните всяко желание, което сте замислили първоначално.
Между другото, в хода на работата можете винаги да възникнат промени, но най-важно е да стартирате проекта, а в последствие да направите дадени компросиси.

След като всичко е боядисано, сложено, залепено и приковано, ще трябва само да поставите готовата кухня, да закачите завесите, да интегрирате уредите и да прибавите липсващите аксесоари.

Без съмнение такъв интериор ще бъде интересен не само за вас, но и за вашите приятели и семейства, които със сигурност ще оценят вашите усилия.