карибско море

Най-горещите дестинации за круиз по света

  Най-горещите дестинации за круиз по света навярно са много, но има такива, които ежегодно са посещавани не от хиляди, а от милиони туристи, любители на този род пътешествия. Ще се постараем да ви представим най-доброто от тях, като се стремим да се разпрострем почти на всеки един континент. Круиза по своята същност е уникално изживяване, всеки ден си на ново място, имаш нови преживявания и срещащ нови и различни хора, традиции и култури. Той няма нищо общо с карането на ски или ленивото излежаване на плажа.

  Живота на кораба си има своя специфика и дух, като се започне от самото хранене, премине се през удобствата в каютата и се стигне до богата програма от различни забавления. Но нека не губим повече време, а да започваме:

Най-горещите дестинации за круиз

  карибско мореКарибско море – поемането към района на Карибско море, ще ви отведе до едни от най-белите плажове в света. Този рай сред Тропиците има кристално чисти води, които направо ще ви разтопят от удоволствие. На този вид круизи, можете да се гмуркате в уникалното море и да станете свидетел на множество причудливи видове. Можете да плавате на корабче със стъклено дъно, като отново преживяването е уникално. В района няма, как да не посетите и чудно красивите водопади наоколо и въобще да се насладите на богата гама от различни неща.

 

  австралия бариерен рифАвстралия – тук круизът ще ви отведе във водите на „Големия бариерен риф“. Това явление във водите на австралийска територия е едно от природните чудеса по света. Преживяването да го видите е незаменимо по своята същност, а обитателите на морето тук са повече от цветни и причудливи. Кораловите рифове на този риф са повече от 2900, а островите наброяват почти 900. Големият бариерен риф може да се види и като едно от най-големите образования на живот, дори от Космоса. Така, че това определено е сред най-горещите дестинации за круиз.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Стобски пирамиди - Легенди за стобските пирамиди + кадри от дрон

 

 

  антарктидаАнтарктида – тук трябва да ви предупредим, че е добре да бъдете подготвени за суровия климат, на този така атрактивен континент. Но си заслужава идването с круизен кораб, защото и най-атрактивните ви преживявания не могат да бъдат сравнени, с това което ви очаква тук. Освен, че ще видите тюлени, пингвини и може би други обичащи студа същества, ще се изумите от планината наречена Трансантарктик. Направо не може да се опише, затова трябва да се изживее.

 

 

 

канада и нова англияКанада и Нова Англия – круиза от този сорт се движи по северните брегове на Атлантическия океан. Така ще минете покрай бреговете на провинцията Квебек в Канада и покрай щата Мейн в Америка. Това всъщност е маршрута на първите заселници от Европа на новия континент, който тогава са наричали Нова Англия. По време на самото пътуване ще ви бъдат разказани интересни истории за опасностите на този преход, може дори да споменат и потъналият трагично Титаник. Въобще една от най-горещите дестинации за круиз е пред вас.

  средиземно мореСредиземно море – е просто нямаше, как да не споменем знаменитите круизи по Средиземноморието. Те са вълшебни, защото по един своеобразен начин се запознавате с богатата палитра от вкусове, традиции, архитектура, изкуства и прочие. Ще се потопите в страстите на Испания, на Италия, на Гърция и въобще на цялото Средиземноморие.

 

 

 

  арктикаАрктика и Северозападния проход – тъй и тъй бяхме при пингвините в Антарктида, сега е време да поемем на круиз към Арктика. Там ще се запознаете с истински ескимоси, ще видите бели полярни мечки (и се пазете все пак!), ще станете свидетели на миграцията на хиляди птици. Тук е едно от най-уникалните красиви места в света. Точно по този маршрут е минал и известния изследовател Амундсен. Ще ви се даде възможност да посетите така красивите острови на Принц Леополд. Най-горещите дестинации за круиз, няма как да пропуснат тази.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Мотоциклетът на Пабло Ескобар, любим и предпочитан и от сикариусите

 Това бяха едни от най-горещите дестинации за круиз по света наблизо и далеч. Всички те са уникални по своя характер и заслужават да се видят, та дори и по веднъж в живота само. Така, че започвайте да планирате, как да ги осъществите. smiley

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here