Пътешествието, като начин на живот и някои окриляващи мисли за това

Пътешествието, като начин на живот и някои окриляващи мисли за това

Пътешествието, като начин на живот и някои окриляващи мисли за това Пътешествието за някои хора е, като дишането. То се превръща в идеал, в начин на живот и съществуване за мнозина. Понякога само така можем да запазим мечтите си живи, умовете си свежи, а сърцата си пълни със спомени.   Едва ли има човек, който не обича да пътешества, да преоткрива екзотични земи и да обогатява съзнанието си. Независимо дали сте човек, за който пътуването е начин на живот или сте от типа пътуващи два пъти в годината по Коледа и Великден, то следващите окриляващи мисли относно пътуването ще ви бъдат интересни.

Пътешествието е не само пътуване, то е прекрасно изживяване. Възможност да обогатиш себе си и разгърнеш с размах мечтите си. Но все пак пътуването е въпрос на вътрешна нагласа, защото пречки, като финансови средства и липса на време, могат лесно да ви откажат от него – ако не ви е страст, разбира се. Иначе от пътуването съвсем нищо не може да ви откъсне, ако имате потребност от него! И, така нека ви вдъхновим за пътешествия със следващите окриляващи мисли или поне да ви разнообразим денят.

Според Елизабет Гилбърт, „Пътуването е нещо, което заслужава всякакви жертви и цена, стига да го желаеш истински.“. Така, че ако сте страстен пътешественик, нищо няма да ви възпре, защото потребността ви е да дишате, чрез пътешестването и пътешествието.

Пътешествието, като начин на живот и някои окриляващи мисли за това  Хенри Милър мъдро казва – „Дестинация не е конкретна отправна точка и място, а една нова гледна точка“. Напълно сме съгласни, а Вие?

 Великия Гюстав Флобер е казал – „Пътуването може да те направи скромен човек – когато видиш огромния свят и малкото местенце, което обитаваш, осъзнаваш величието на живота“. Напълно вярно и много мъдро!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Любовта в цитати от Маркес

  Според Анаис Нин „Пътешестваме, някои от нас постоянно, за да открием нови места, нови съдби и животи, нови сродни души“. И наистина, колко много неща научаваме за себе си и за другите, само и единствено, когато извършваме пътешествие.

Сега да ви върнем малко назад със Свети Августин. Той казва – „Светът е голяма книга, която трябва да бъде прочета, но този, който не пътува, остава на първата й страница винаги.“ Напълно е прав, защото някои хора, така и не се отлепят от първата страница на живота си, за да го разгърнат по-мащабно.

Според Ърнест Хемингуей „Хубавото на всяко едно пътешествие е, че има край, но не неговият край е важен, а това което сме преживели.“ Няма по-обогатяващо за душата нещо от пътешествието, то като книгите ви пренася в друг свят, само че при пътуването той е реален, а не въображаем!

Великия разказвач на приказки Андерсен определя пътуването и пътешествието, като „Да се движиш, да летиш, да плаваш, да дишаш, да трупаш опит, докато същевременно даваш. Така бродиш по пътищата и буквално пътувайки живееш.“ Какъв по-добър живот, бихме искали?

Писателя Толкин казва – „Не всички, скитащи се по земята хора, са изгубени. Те просто са пътешественици!“ Иска ли ви се и на вас да сте такива?

Пътешествието, като начин на живот и някои окриляващи мисли за това  Великият и неповторим Марк Твен, казва едни от най-мъдрите думи за пътешествието. А те са – „ След едни двадесет години ще си много по-разочарован от нещата, които не си направил, а много ти се е искало, отколкото от тези, които си сторил лекомислено. Поради тази причина откривай, мечтай, изследвай и пътувай сега!“

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Буда – цитати, които ще ни накарат да сме по-човечни

  Дано поне малко ви вдъхнахме куража да попътувате повече тази година, напук на всичко и всички. Стягайте куфара или раницата и дори до близкото село или град да отидете си е пътешествие. Все пак от някъде трябва да се започне!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here