СПОДЕЛИ

Изключително богата на забележителности е природата в Западни Родопи. През последните няколко дни имахме възможността да постеим повечето от тях. Днес Ви представяме Римски мост Кемера – Змеица, който е изключително красив, западен и автентичен.
Намира се на пътя от Борино за Доспат и съвсем близо до село Змеица. Не само самия мост е интересен, а и природата, която се намира около него – дървета, поляни, гори – уникално.

За тези от Вас, които желаят да го посетят могат да си подготвят и похапване, тъй като на метри от моста има беседка, която се ползва свободно, беседка, на която можете да си направите дори сктара.
Реката, която тече под моста се казва Сърнена река, наричана преди години Караджа дере, която е приток на река Доспат. Мостът има същата конструкция, както мостът при Девинската река, но е по-голям. Често се бърка но си е отделен.
Еко пътеки, вело-маршрут, възможност за алтернативет туризъм – риболов, много местенца за отдих, оборудвани с чевермеджийници, барбекюта, и навсякъде – планинска вода.
Мястото е чудесно за еднодневен престой.

Насладете се на снимката, която Dzhunev Photography представя специално за Шарена Черга.