СПОДЕЛИ

Ако се намирате в град Бургас и ви предстои сделка с недвижим имот, то определено ви трябва кантора, която да предлага редица услуги, касаещи узаконяването на сделката.

Ние, екипът на Шарена Черга Ви препоръчваме нотариалната кантора на Нотариус Маркова поради ред причини, а именно:

  • Можете да заявите удобен ден и час за предстоящата сделка, който да удовлетвори и двете страни.
  • Очакват Ви любезен и дружелюбен персонал, асистенти, които ще спомогнат процеса по подготовка на документи за изповядване на сделката.
  • Кантората се намира на комуникативно и удобно място в град Бургас.
  • Възможността от предварително заявяване на ден и час прави така, че да спестите време, което всички знаем, че е изключително важно.

Естествено, в една статия не можем да поберем всички предимства, от това да бъдете обслужени от нотариалната кантора на нотариус Маркова, но по-горе представихме някои от най-важните.

Какво се иска от Вас, когато дойде времето за покупката, или продажбата на имот?
Важно е да подготвите всички необходими документи, завещания, скици и други, в завизимост от самата сделка, след което да ги предоставите (важно е да не го правите в деня, в който ще се изповяда сделката, за да имате време за реакция, ако липсва даден документ) на помощник-нотариуса или на самия нотариу за проверка, дали всичко е окомплектовано.

След това се пристъпва към самата сделка, като сумата за покупко-продажбата се предоставя пред вещ илица, или по банков път, като се представи платежно, за доказателствен материал.

Веднъж, когато се изповяда дадената сделка, то нотариусът вписва в специален регистър нотариалният акт, след което дадената сделка става легитимна, съобразена със законитена Република България.

Финални думи. Много е важно, когато избирате нотариус, внимателно да проверите, дали той е надежден, легитимен. Не липсват случаи на злоупотреба от т.нар. мними нотариуси. За да сте сигурни, че даден нотариус е легитимен, можете да направите справка от Интернет, където ще откриете списък с активните нотариуси и едва тоава да вземете конкретното решение, към кой точно да се обърнете.