Днес ще представим няколко мотива, които касаят традиционното и типично българско обзавеждане за кухня, както и ще дадем своите предложения, в случай, че желаете да запазите традиционният български стил на обзавеждане на Вашият нов дом.

На първо място, няма как да не похвалим българското производство в мебелната индустрия. Причината за споменаване на произведените в България мебели, основно е в това, че се касае за изключително здрави кухненски, а и не само, мебели. В допълнение, като добавим и външният вид, който по нищо не отстъпва дори на тези мебели, които се предлагат  в развитите страни (САЩ, Великобритания, Канада и др.), то можем да обощим, че произлезлите мебели от български фабрики са гарант за дългогодишна експлоатация, с добър външен вид са, както и са удобни и практични.

Няма как да не отбележим, че в кухненското обзавеждане, през последните години се наблюдава и ръст на продукти, които са с произход – страни – предлагащи евтини, но за сметка на това с не толкова високо качество мебели, врати, обзавеждане, като цяло.

Нашият съвет е да се възползвате от подобни варианти само в крайни случаи, т.е. тогава, когато наистина финансите Ви са изключително малко, а трябва на всяка цена да обзаведете стаята, било то кухня, спалня или други.

Но да се върнем към традиционните кухни, или поне традиционният външен вид на кухнята.

С какво се характеризира традиционната българска кухня? Най-вече с това, че е светла,  в светли цветове, символизиращи чистотата, уютът, комфортът.

Поне според нас, редакторите на Шарена черга.

Изчистен дизайн, опростен, но за сметка на това многофункционален и удобеен дизайн. Това е другата отличителна черта, характеризираща традиционната българска кухня.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Алпаки - дружелюбните приятели на човека

Масивни мебели – това е третата, и последна характеристика, на която ще обърнем внимание в статията.

Масивните мебели създават чувството на здравина, но и реално се явяват такива. Традиционно българското семейство, когато привикне към дадена обстановка, рядко прави промени, т.е. по природа българите сме си традиционалисти и често привикваме към новите неща, но трудно се адаптираме към динамиката. Именно и поради тази причина по-горе посочените характеристики сямтаме, че са характерни за мебелите, касаещи българското домакинство.

Естествено, ако и Вие търсите обзавеждане за Вашият нов дом, което да е традиционно българско, можете да се доверите на Мебели Арена