Благоевград, 11 май 2024 г.] – Стотици ретро автомобили от цяла България се събраха днес в Благоевград, за да участват в XXI Парад на ретро автомобили.

Събитието, организирано от Автомобилен ретро клуб „Пирин“, се проведе под мотото „Време за ретро“.

Парадът стартира в 10:30 ч. на площад „Македония“ в Благоевград, където участниците имаха възможност да покажат своите лъскави машини на публиката.

След това колоната от автомобили се отправи към Симитли, където пристигна около 13:00 ч. Там ретро колите бяха изложени на площад „Септември“, преди да продължат пътя си към Банско.

В Банско парадът пристигна около 15:00 ч. Ретро автомобилите бяха разположени на площад „Никола Вапцаров“, където жители и гости на града можеха да се насладят на красотата им.

„Радваме се, че XXI Парад на ретро автомобили събра толкова много участници и публика“, каза председателят на Автомобилен ретро клуб „Пирин“ [Име на председателя]. „Това е чудесна възможност да се върнем назад във времето и да си припомним славните години на българския автомобилизъм.“

Сред участниците в парада имаше:

  • Mercedes-Benz S-Klasse W126 (1985)
  • Ford Mustang GT (1967)
  • Chevrolet Camaro Z/28 (1969)
  • Trabant 601 (1979)
  • Lada 1600 (1977)

Парадът на ретро автомобили е ежегодно събитие, което се провежда в Благоевград от 1996 г. Той се радва на голям интерес от страна на любителите на старите коли и се превръща в истински празник за града.

Интерес предизвика и полицейски автомобил от Народна милиция, с ремарке, на което бе натоварен полицейски Трабант, директен внос от Германия. Друг изключителен автомобил, който прикова вниманието на посетители на събитието, това бе спортна Шкода.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  SEO агенция за ТОП резултати