Плюс няколко любопитни факта за ЕЛ ПАТРОН

Пабло Ескобар, всички знаем, че за неговото време си е падал по лъскави играчки, по велосипеди, мотоциклети.

Представяме Ви един модел ендуро мотоциклет, който той е употребявал най-често. Всъщност моделът е предпочитан и от сикариусите, тъй като е много надежден.

Става въпрос за Yamaha DT175 1975, именно на този мотоциклет често се е возил, било то при измъкване от задаси, било то за разходка из неравните терени в Колумбия.

Не е нужно да Ви представяме, кой точно е Пабло Ескобар, а по-важното е да покажем моторът му…

Все пак, ето няколко думи за него. Пабло Ескобар е кралят на кокаина и кръстникът, който бе изключително противоречива личност. От една страна, той беше обичан (и се страхуваше) от много колумбийци, защото Пабло симпатизираше и често помагаше на онези, които според него правителството накърни. Има обаче други факти, които разказват съвсем друга история – той е бил хладнокръвен убиец, който не се е спирал пред нищо, за да спечели милиардите си.

Снимки: Pinterest

Представяме Ви и няколко интересни факта за Pablo Escobar:

Като тийнейджър Ескобар започва да употребява канабис. Този навик го следва през целия му живот. Преди да стане най-големият от колумбийските наркодилъри, младият мафиот се занимаваше с продажбата на откраднати надгробни паметници, по-късно, след като намери съмишленици, той открадна кола.

На 22-годишна възраст Пабло започва кариерата си на наркодилър; много скоро всеки, който изнася кокаин от Колумбия, му плаща данък, равен на 35% от сумата на изнесените стоки.

Пабло беше най-търсеният наркодилър в Съединените щати, навсякъде той беше преследван от неуморни пазачи на закона, които си поставиха ясна цел: да намерят или унищожат.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Съвети за първа помощ при порязване и изгаряне

На 27 Пабло се жени за любовницата си, 15-годишната Мария Вирджиния Виехо. Месец по-късно се роди син на име Хуан, малко повече от три години по-късно дъщеря Мануела. Един ден Пабло, който отново се криеше от властите, изгори около 2 милиона долара, за да стопли дъщеря си Мануела, която беше болна по това време в студена нощ.

През 1977 г. Пабло, заедно с трима партньори, създава кокаиновия картел Меделин – нещо като империя, която обгръща целия свят със своите мрежи. До края на 80-те години той е отговорен за доставката на 80% от горното лекарство, а четирима от петима американци, които след това са го използвали, са използвали продуктите на El Patron.

Пабло не забравя за обикновените хора; играейки ролята на Робин Худ, той финансира църкви, болници, строи стадиони. Занимавайки се с благотворителност, той веднъж построи своя квартал, който се състоеше от 450 къщи, в които бяха заселени най-бедните жители. Те бяха освободени от данъци и можеха просто да се наслаждават на живота.

През 1979 г. Ескобар, който иска да легализира бизнеса, на 32-годишна възраст заема длъжността действащ конгресмен на колумбийския Конгрес.

Най-голямата пратка кокаин, внесена в САЩ от Ескобар, е 51 000 паунда (около 23 тона).

След като става кокаинов крал, безусловен ръководител на картела Менделин, той започва открито да подкупва служители на реда, министри на Темида и политици.

Картелът работеше на принципа: „сребро или олово“; човек се съгласява или на подкуп, или на куршум. Всяка година около 10% от паричните печалби се развалят поради влага, мръсотия или просто се превръщат в вечеря за плъхове. Пабло смяташе, че е нормално. Най-вече Пабло се страхуваше от екстрадиция към правоприлагащите органи на други страни и за да гарантира, че няма да се изправи пред него, той направи предложение на правителството на Колумбия да плати целия държавен дълг, който по това време беше около $ 10 милиарда.

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Празника на Свети Свети Константин и Елена

Освен всичко друго, Пабло успява да посети затвор, построен от него. Заключението обаче не му попречи да управлява бизнес и беше по-скоро като почивка в някой шикозен курорт. Интересен въпрос е колко хора всъщност е убил Ескобар. Според някои експерти това са около 10 000 жертви, а други твърдят, че това число е около 4000, включително около 200 съдии и 1000 журналисти, служители, служители на реда. През 1993 г. картелът Меделин се разпада, но Пабло се тревожи повече за семейството си, което не е виждал твърде дълго.

След като отпразнува 44-ия си рожден ден в таен апартамент, той, знаейки за наблюдението, се обади на сина си; обаждането е проследено, къщата е обкръжена. Наркобосът и бодигардът му не се отказаха до последно. Според официалната версия на El Patron, снайперист от Los Pepes е стрелял и убил, но синът на Пабло е сигурен, че баща му, без да намери друг изход, е посегнал на живота си.

Приблизително 20 000 души пристигнаха на гробището в покрайнините на Меделин, за да видят и да се сбогуват с колумбийската легенда за последен път.

След смъртта му семейството на наркобоса решава да регистрира марка на името на Ескобар, но получава отказ от колумбийските власти, които смятат, че това ще навреди на обществения морал и ред.

Колумбия и Съединените американски щати все още издирват Пабло, вярвайки, че неговият двойник е починал през декември 1993 г.

Финални думи

Ако имате мотоциклет, заровен от боклуци в гаража си, модел YAMAHA DT175, то бъдете сигуни, че имате богатство с историческа стойност!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Надпис Together - Едно от любимите места за снимки в Пловдив