Начало България Забележителности в град Дупница

Забележителности в град Дупница

2675
0

Visit Dupnitsa – Sights in the city of Dupnitsa

Места и забележителности в град Дупница, които да посетите.

Важно пояснение! На третата снимка, от ляво на дясно, сме допуснали грешка! Църквата не е „Свети Димитър“, а Храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ – град Дупница

Дупница, колкото и да не ви се вярва, е град, който си струва да посетите! Да го посещавате често! Дори през лятото! Например в парк Рила можете спокойно да се съберете голяма компания, да подготвите скара, да си наемете (много изгодно) беседка и да празнувате! Да празнувате в полите на Рила планина.

В централната градска част Ви очакват много заведения, които любезно ще Ви предложат питие, било то кафе, било то бира или друга освежаваща напитка.

Дупница е привлекателен град и през зимния сезон. Например, миналата зима (2021 година) в Парк Рила имаше и пързалка за кънки на лед, която беше абсолютен хит за жителите на Западна България.

Като цяло трябва да посетите град Дупница, да си отделите два, или повече дни и да обходите всички забележителности и места, които Ви споделихме по-горе!

А какво да кажем за магията на Рила Планина? Рила крие толкова прелестни кътчета, че ни е трудно да ги опишем с думи! Като започнем от Седемте Рилски Езера, язовир Калин, Рилски Манастир, Връх Мусала, връх Мальовица, и стигнем до … Стобските Пирамиди… А в никакъв случай не бива да подминавате и Смочевски манастир, който е един от храмовете, които може би все още не сте посещавали, тъй като от скоро е реставриран, но обезателно трябва да поправите тази грешка!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Жило за газ - защо е важно и по какво личи, че е за смяна

Приятно изкарване и не забравяйте да споделите статията с приятели. Ще сме Ви благодарни, ако посетите и нашият YouTube канал и се абонирате за него! Ще Ви впечатлим с редица материали, предимно за България.

Забележителностите в Дупница, които сме подбрали в кратко видео можете да видите тук: Приятно гледане!

https://www.youtube.com/shorts/Awmnxd-bzQU

Не пропускайте да посетите и: Средновековна джамия – Дупница, Екопътека до местност Самоковището, Бистришки водопад, Ресиловски манастир, Овчарченски водопад Горица, Язовир Дяково, Скално образувание Куклата, Хижа Скакавица и много други!

Финални думи

Без значение, дали живеете в София, Варна, Пловдив, или друг град на България, трябва да посетите Дупница. Да отделите време и за посещение на околните красоти, особено в Рила планина…

Гарантираме Ви, че ще се влюбите в този прелестен край на България.