Здравословно изчистване на организма с помощта на Дафинов лист

Здравословно изчистване на организма с помощта на Дафинов лист

  Здравословно изчистване на организма с помощта на Дафинов листЗдравословно изчистване на организма е необходимост, която периодично ни се налага, за да изчистим натрупалите се в нас токсини и вредни отрови.  Популярни са много методи за пречистването на организма, като пиенето на чаша топла вода сутрин или отварите от различни билки, както и хапването на плодове и зеленчуци само с приема на големи количества вода. Но изчистването на тялото с позната на всички ни ароматна подправка дафинов лист е малко известно. С помощта на тъмно зелените листенца можем да си направим запарка за отвара, която пиейки всекидневно, ще изчисти тялото ни от излишните количества сол и от токсичните вещества.

 

Здравословно изчистване на организма що е то и защо е необходимо?

 Здравословно изчистване на организма с помощта на Дафинов лист Здравословното изчистване цели отделяне от организма ни на всички видове вредни компоненти и вещества. Когато тези субстанции се натрупват в телата ни, те затрудняват добрата и оптимална работа на органите и клетките в тялото ни. Така организма ни става ленив, податлив на заболявания, защото е много слаб и уязвим. Понякога нуждата от пречистване се появява внезапно, но ние не я забелязваме. Симптомите са силна умора, липса на енергия и апетит, недобър сън и главоболие. За да не се появяват тези симптоми е добре да пречистваме телата си от натрупалите се в тях токсини поне 2 пъти в годината. Това донякъде съвпада и с Коледните и Великденски пости, което може би не е случайност!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Детското меню през пролетта

Здравословно изчистване на организма с отвара от Дафинови листа

По принцип тази отвара е рядко срещана, но много ефикасна. За да я направите ще ви трябват само 5 листа, средно големи, дафинов лист и около 300 милилитра вода. Тази отвара стига за един ден на изчистването, което е точно три дни. Ефекта от този начин на изчистване не идва моментално!

Приготвянето на отварата е бързо и лесно. Слагате водата да закипи на котлона и добавяте листата дафинов лист. Така ври около пет минути и махате от печката. Прецеждате през цедка и слагате в съд на тъмно (най-добре термос). Добре е преди да започнете да пиете сместа, тя да престой поне до 5 часа. След това пийте често на малки глътки, като си разпределяте количеството да ви стигне за деня. На другия ден си направете същото количество, и на третия също. Ако смятате, че пречистването не е достатъчно не продължавайте курса му! Поне една седмица направете почивка от запарката и след това може да повторите три дневното изчистване. И не се стряскайте, ако цвета на отделените вещества от тялото ви е променен. Това е нормално при едно здравословно изчистване на организма. Така например урината ви ще стане леко розова и по-често ще ходите до тоалетна!

Здравословно изчистване на организма е практика и част от здравословния начин на живот. Винаги е добре да се прави премерено и информирано. Когато го правите за първи път, внимавайте! Може да ви се вие свят или пък да се чувствате отпаднали, така че при едно изчистване на организма е добре да забавите ритъма на живот. Здравословно изчистване на организма е здраве, казано обективно, но винаги с него трябва много да се внимава и винаги да се прави от хора в добро физическо здраве!

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Кога и защо да посещаваме стоматологичен кабинет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here