Високото кръвно налягане може да е много опасно. Хората бързат да посегнат към лекарствата още с първите симптоми, но дали това е правилното решение винаги, особено без да е установена причината за него?! Преди да попаднете в капана на необратимите действия, помислете, дали наистина сте изчерпали всички други възможности.

С подходяща диета, физическо натоварване и билки за високо кръвно налягане можете да се озовете на прага на съвсем ново ежедневие.

Започнете сега!

Редица са факторите, които могат да повлияят на повишеното кръвно налягане. И голяма част от тях се елиминират почти без усилие. Ще направите ли опит?

Ето няколко техники, които са проработили при доста случаи на хора с подобни проблеми:

1.                  Движение

Да, поставяме го на първо място, като една от най–важните предпоставки за нормализиране на кръвното, за приятен тонус на организма, за добра циркулация на кръвта.

Не са необходими тежки физически упражнения. Лека разходка в приятна компания неусетно ще направи това, от което имате нужда. Изключително успешна техника са и кляканията с високо вдигнати ръце. Помнете, че идеята на движението е да раздвижите кръвта. Когато това се случи, и кръвното ще се нормализира.

Бъдете последователни. Създайте си ежедневен ритуал, за да се радвате на дълготраен ефект.

2.    По–малка доза стрес

Много често, стресиращите ситуации (от които изобилства ежедневието ни) са катализатор на високото кръвно налягане. За успокоение си пуснете приятна музика, направете си билков чай, който да редувате с билковите смесите за понижаване на кръвното, почетете приятна книга или направете всичко останало, което ви действа релаксиращо.

3.    Сок от нар

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Пречистване на черния дроб с народни средства

Друг приятен ритуал, който може да ви помогне в борбата с покачващото се кръвно. А в добавка на това, сокът от нар е и много вкусен.

4.    Използвайте щедро подправките

Не кои да е, а по–конкретно канела, кардамон, копър, риган и чесън. Ако ги похапвате редовно, организмът ще се радва на множество ползи.

5.    Обливане на крайниците със студена вода

Упражнението е изключително тонизиращо и освен, че може да нормализира кръвното, ще повиши и защитните сили на организма. Преди и след баня поливайте за кратко краката от коленете надолу със студена вода.

6.    Дишайте

Да, всички го правим, волно или не. Тук обаче става дума за осъзнато, бавно и дълбоко вдишване. Може да започнете и да медитирате, или поне да опитате. Това би се отразило на цялостното психично състояние, при това в изключително положителна насока.

Не сме поставени пред свършен факт и определено има какво да направим. И наред с употребата на билковите смеси на https://lekovita.bg, въведете в своето ежедневие всеки ритуал, който ви е приятен и ви дарява с усещане за пълноценно съществуване.