Боровец е най-старият и най-популярният ски курорт в България. Разположен е в Рила планина, на 1390 метра надморска височина. Курортът е сгушен между вековни борови гори, които му придават неповторима атмосфера.

Ски

Боровец предлага разнообразни възможности за ски и сноуборд. Има 16 писти с обща дължина от 50 километра, подходящи за всички нива на умения. Пистите са добре поддържани и маркирани. Курортът разполага с модерни лифтове, които осигуряват бързо и удобно придвижване.

Лято

Боровец е предпочитана дестинация и през лятото. Курортът предлага възможности за пешеходен туризъм, колоездене, конна езда, парапланеризъм и други. В близост до Боровец се намират и редица исторически и природни забележителности, които могат да бъдат посетени.

Забележителности в и около Боровец

В Боровец и околностите му има редица забележителности, които си струва да посетите:

  • Дворецът „Царска Бистрица“ – бивша лятна резиденция на българските царе
  • Рилски манастир – един от най-големите и важни православни манастири в България
  • 7-те Рилски езера – група от високопланински езера, разположени в Рила планина

Настаняване

В Боровец има голям избор от хотели, апартаменти и къщи за гости. Курортът предлага възможности за настаняване за всеки бюджет.

Достъп

Боровец е лесно достъпен с автомобил, автобус или влак. Курортът се намира на около 100 километра от София.

Заключение

Боровец е отлично място за зимни и летни почивки. Курортът предлага разнообразни възможности за спорт и развлечения, както и възможност да се насладите на красотата на Рила планина.

*Снимка: kompastour.com