СПОДЕЛИ

Често, когато ни предстои ремонт, или изграждане на нова сграда, изпадаме в паника.  Мечтаният дом можете да изградите, като заобиколите стреса, достатъчно е да се доверите на опитна компания, компания с добра репутация, фирма, която ще извърши цялостните строителни дейности.

По никакъв начин изграждането  на дом не трябва да бъде изтощителен процес. Навлизането с отворени очи и твърд план може да ви спести много нерви по пътя. Тук ще ви предстваим няколко съвета, чрез които да избегнете главоболия при изграждането на вашия дом.

  1. Планирането е най-важната част от строителния процес. Уверете се, че внимателно сте планирали всички детайли по къщата. В каква посока ще бъде? Какво да бъде оформлението? Какъв вид осветление ще използва? Какъв вид отопление? Колко точки на захранване ще има? (Винаги имате нужда от повече, от колко си мислите).

Има редица полезни инструменти за планиране на дизайна на вашия дом. Сайтове като Floorplanner и RoomSketcher ви позволяват да създавате макетни планове. Когато се съмнявате, добрата стара графична хартия също работи.

Също така започнете да следите дизайнерските идеи, които ви вдъхновяват и на които искате да подражавате. Може да започнете да събирате идеи от Pinterest за всяка част от дома си. Освен че ви помагат да планирате, те ще бъдат чудесна отправна точка за показване на вашите идеи пред строителите.

2. Бюджет – повече от колкото сте планирали

Без значение колко мислите, че процесът на изграждане вероятно ще струва, той вероятно ще струва повече. Може да има произволен брой елементи, които не са включени в оценката, която ви дава строителят. Например, вашият строител е малко вероятно да включва разходи като електрически и газови измервателни уреди, интернет и кабелни устройства или прозорци. Елементи като озеленяване, огради и врати, настилки и пощенски кутии също не могат да бъдат включени в оценката. Те са известни като разходи за довършителни работи и могат да работят от 15-25% от бюджета Ви.

3. Избор на надежден строител

Едно от най-важните решения, които вземате в процеса на изграждане на жилище. Който и строител да изберете, вие ще работите с него в продължение на месеци. Важно е да изберете от самото начало, за да отстраните проблемите по пътя.

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на строител:

  • Уверете се че дружеството е регистрирано в КС и издава съответните актове, сертификати, декларации за съответствие за строителство според нормативните уредби в страната.
  • Погледнете отблизо някои от къщите, които строителят е построил в миналото. Уверете се, че нивото на качеството е високо.
  • Както бе споменато по-горе, ще работите с вашия строител няколко месеца. Уверете се, че ви е удобно с тях. Също така се уверете, че те комуникират добре.

4.  Сключване на договор

Внимателно прочетете договора с вашия строител, за да сте сигурни, че разбирате съдържанието му. Уверете се, че разбирате, какво покриват строителните разходи и какво не покриват.

 

Вярваме, че настоящите съвети ще Ви бъдат ценни и чрез тях ще успеете да намерите баланка между, полезното, качественото, надеждното.