Днес често се говори за умни устройства. Смарт телевизор, смарт климатик, умен хладилник и т.н.

В настоящата статия Ви представяме отоплителни системи на бъдещето, които вярваме, че скоро ще намерят място и в повечето домакинства у нас, в България. Приятно четене!

Енергийната ефективност на отоплението на дадено жилище е необходимост от много време. В обозримо бъдеще енергийните ресурси няма да поевтиняват. За отопление на жилищата са необходими енергоспестяващи системи. Именно и там е акцентът в уредите на бъдещето, касаещи подсигуряването на топлина и прохлада.

Камини на палети с водна риза -удачно решение!

Това решение е екологично чисто, излиза изгодно, стига цената на пелетите да е добра, тъй като се наблюдава динамика в този сегмент. Не се отделят сажди и не се налага сериозна физическа намеса. Смята се, че има много бъдеще на този тип отопление.

Конвенционално нагревателно устройство
В нагревателните елементи електрически нагревателен елемент под формата на спирала от тънка нихромова тел е монтиран в метална тръба: неръждаема стомана, мед, месинг или алуминий. Спиралата е отделена от метала чрез пълнеж от фино разделен периклаз, който не провежда електрически ток.

Периклазът е огнеупорен изкуствен материал, получен чрез електрическо топене или изпичане на естествен магнезиев оксид – магнезит.

Изграждане на монолитен електрически нагревател
В MCTEN нагревателен елемент от ново поколение се поставя вътре в бетонна плоча с размери 610 x 340 x 25 mm. Той е отделен от слабопроводящия бетон с дебел слой непроводим кварцов пясък.

Освен това това устройство използва свойството на сухия кварцов пясък да натрупва със своята маса топлината, генерирана от топлогенериращия проводник при преминаване на електрически ток през него. Тази способност на кварца ви позволява да постигнете значителни икономии на енергия при отопление на вашия дом.

Отоплителна система на кварцови нагревателни елементи


Съвременните технологии започнаха да се използват още през новия век. На базата на тези нагревателни елементи-панели е създадено енергоспестяващо отопление – система за локално автономно отопление на помещение.

Участат :

  • електрически нагревателни елементи от типа MKTEN, чиято температура достига 85 – 95 ° C;
  • сензори за температура на въздуха извън сградата и вътре във всяка от отопляемите помещения на частна къща;
  • вериги за управление на нагревателния елемент.

Използване на инфрачервено отопление
Когато през зимата желаете да се стоплите бързо, без да плащате огромни сметки за ток, то можете да използвате инфрачервено лъчение.

Инфрачервените отоплителни панели осигуряват невидимо топлинно излъчване. Ефектът от тази технология се постига, когато нагревателният елемент не се нагрява до температурата на нагряване, но дава топлина при нагряване до десетки или няколкостотин градуса.

Как да спестите в традиционните системи?
От средата на двадесети век технологиите за отопление на водата се използват за отопление на частна къща и многоетажни сгради. Правилно проектираната система позволява ръчно регулиране на топлинната мощност на всяка батерия и по този начин осигурява спестяване на енергия.

Енергийната криза доведе до многократно увеличение на цените на горивата. Вместо ръчен вентил, те започнаха да използват технологията на термостатични клапани. Те сами поддържат желаната температура на радиатора. Ако помещението се прегрее, клапанът ще намали подаването на вода към батерията, а излишъкът му ще премине през байпас – байпасна тръба. Този метод ще увеличи спестяването на енергия и ще намали разходите за отопление с 1/5 или дори 1/4. Още по-голям ефект се постига чрез свързване на всички термостатични вентили при автоматизиране на управлението на отоплителната система.

Ако желаете да икономисате от отопление, то можете да разгледате продуктите, предлагани от Buglar Term!