Райско кътче в Югозапада – представяме Ви Еко селище Глинените къщи, село Илинденци.

Комплексът се намира на магическо място и е на около 20 километра от гръцката граница, в близост до Сандански, Благоевград, Петрич.

Комплексът разполага с шест къщички, всяка със своя уникална форма и вътрешна архитектура, от които произлизат и техните имена – Охлюв, Езерце, Детелина, Винарна, Панорама и Зимна градина.

Всички къщи са изградени по забравена автентична технология на старите майстори, като са използвани единствено екологични местни материали – камък, дърво и глина със слама. Стените са изградени от трамбована глина – прекрасна изолация, която спомага за поддържането на постоянна влажност (около 50 %). Затова през лятото е прохладно, а през зимата – топло. Покривите са с каменни тикли.

Покритата барбекю зона побира повече от тридесет човека и е на Ваше разположение по всяко време. Тя включва глинена фурна за печене, скара на дървени въглища и зидана печка. Уникалното съчетание на климатичните условия на региона с екологичния фактор на селището ще направят Вашия престой пълноценен и незабравим.

Нека Ви покажем няколко от снимките, които заснехме и чрез които се надяваме, че ще придобиете по-ясна представа за това магическо място, разположено в средата на Югозападна България.

Актуални телефони за резервация: +359 88 793 2488, +359 88 885 4311

ОЩЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО:  Разкривайки магията на Мелник: Прелестта на българския винен град, кадри от високо