СПОДЕЛИ

Когато избирате хладилник, не трябва да разчитате само на престижа на марката.

За да се спрете на най-подходящия модел за вас и вашата кухня, вземете предвид най-новите модификации и адаптации.

Хладилник – необходимото оборудване

Хладилниците се произвеждат в два основни типа – компресия и абсорбция. При най-често използвания тип компресия, хладилникът циркулира от мотор-компресорната система. При абсорбционния тип функционира напълно различен принцип на циркулация под въздействието на нагревателния елемент. Такива модели имат едно безспорно предимство – те работят абсолютно безшумно, удобни са за използване в дневните и спалните като мини бар.

Фризерното отделение при тези модели е или не много голямо, или е напълно отсъства.

Според броят им на камери на хладилниците биват еднокамерни двукамерни и трикамерни. Фризерното отделение при тези модели е или не е много голямо, или е напълно отсъстващо.

  • Еднокамерен – фризерното отделение при тези модели е или не е много голямо, или е напълно отсъстващо.
  • Двукамерен хладилник – състои се от две камери за охлаждане и замразяване, чиито врати се отварят отделно.
  • Трикамерен хладилник – заедно със замразяване и охлаждане е оборудвани с нулева камера за съхраняване на пресни продукти при температура от около нула градуса.

Фризерното отделение може да се намира в горното и долното отделение на хладилника. Предимствата на агрегатите с долна позиция са големите размери на такава камера. Те ще отговарят на изискванията на хора, които предпочитат да съхраняват продуктите си замразени.

Преди да изберете този абсолютно необходим за всеки дом уред, вижте и

Основните характеристики на хладилниците

  • Не замразяване – ръчно размразяване присъства в нови модели модифицирана технология. При тях хладилникът се размразява периодично, без да е необходимо вие да го правите. Това се постига чрез вградената вентилационна система за студен въздух, която не позволява образуването на лед.
  • Генератор на лед – това устройство ще позволи бързо да подготвите лед без много трудности, защото произвежда директно в кубчета или на парчета.
  • Ниво на шума – оптималното ниво на шум за удобно за човешкото състояние е 40 dB, затова моделите вариращи около тези единици са в допустимата норма.
  • Тип управление – хладилните инсталации са с механичен и електронен контрол. Механичната температура се настройва ръчно от термостата.
  • Брой компресори -хладилниците може да са оборудвани с 1- н или 2 компресора. Модерните двукомпресорни хладилници имат по-дълъг срок на експлоатация и по-стабилен температурен режим.